Hrvatskom klubu preti stečaj pred utakmicu sa Zvezdom – čekaju pomoć od 7.000.000

Član ABA lige je saznao za nove probleme dan pred početak nove sezone.

U petak počinje nova sezona ABA lige! Regionalno takmičenje je dobilo novo ime, a u petak će jedan od prvih mečeva u novoj sezoni odigrati branilac trofeja Crvene zvezda.

Njihov prvi meč u ABA ligi biće protiv ekipe Splita, kluba koji bi vrlo brzo mogao da završi u stečaju!?

U petak startuje 21. sezona ABA lige utakmicom Mornara i Cibone, a odmah zatim na parketu će u beogradskoj hali "Aleksandar Nikolić" domaća oslabljena Crvena zvezda ugostiti Split. Ipak, hrvatski klub se nalazi u velikim finansijskim problemima.

Splitsko Gradsko veće dan pre početka sezone ABA lige nije prihvatilo predlog da se KK Split i u sledeće dve godine finansijski pomaže sa po 7.000.000 kuna godišnje (oko 935.000 evra).

HTML5 Icon

Direktor KK Split Edo Blažević kaže da bi takva odluka mogla da dovede do najgoreg scenarija po klub.

"Ako bi izostalo finansijsko ulaganje u KK Split onako kako je predloženo, to bi taj košarkaški klub guralo u stečaj. Ali ja verujem da do toga neće doći i da će se to rešiti na nekoj od narednih sednica Gradskog veća", rekao je Blažević, a prenose mediji u Hrvatskoj.

On dodaje da su u KK Split iznenađeni takvom odlukom Gradskog veća.

"Lično sam nakon glasanja razgovarao s gradonačelnikom Puljkom i on mi je rekao kako će seproblem ulaganja u KK Split rešiti, pa sam i ja optimista da će tako i biti", rekao je Blažević.

KK Split je nekadašnja KK Jugoplastika, klub koji je krajem 80-ih godina bio trostruki uzastopni šampion Evrope...

Mondo.rs