HRVATSKI PROTAL ŠIRI MRŽNJU! Jezive pretnje upućene Borjanu od strane Hrvata… “Seljačino, dabog da…”

Hrvatski portal Dnevno.hr osuo je žestoku paljbu po golmanu Crvene zvezde Milanu Borjanu.

Borjan je dospeo u žižu javnosti nakon džentlmenskog poteza posle poraza Zvezde o Midtjlanda (1:0).

Golman crveno-belih je smirivao pobesnele navijače, sproveo gostujuće igrače do svlačionice i svojim ponašanjem oduševio trenera Midtjilanda i dansku javnost.

Međutim, dok čitava Evropa piše hvalospeve o kapitenu Zvezde, popularni hrvatski portal "Dnevno.hr" blati golmana srpskog šampiona i raspiruje nacionalnu mržnju u regionu.

Autor teksta, koji je objavljen na pomenutom portalu, iskoristio je intervju koji je Borjan 2017. godine dao za Kurir kako bi razapeo kapitena crveno-belih.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Tekst koji nosi naslov "U KRAJINI SAM ROĐEN, A NE U HRVATSKOJ! Ova pobeda je za srpsku Dalmaciju! Knin je zvezdaški grad" objavljen je uz komentar: "Vređa sve Hrvate, provokator!"

Borjan Dnevno.hr
FOTO: PRINTSCREEN

"Za Hrvate i Hrvatsku reč je fudbaleru koji je neretko istupao onako kako to “kockasti” ne vole. Rođen je 1987. godine u Kninu, a ono što je znao naglašavati je to da je rođen u srpskom Kninu… Čak se i ljuti kad mu kažu da je rođen u Hrvatskoj", navodi se u tekstu.

U nastavku teksta osvrnuli su se na Borjanove ranije izjave.

"Ma to je velika greška, nisam rođen u Hrvatskoj. Rođen sam u Krajini, to je bilo srpsko mjesto. Ja sebe opisujem kao nekoga tko je rodom iz Srbije, iz Dalmacije, ali osjećam se kao Kanađanin jer sam tamo proveo puno godina".

Autor u nastavku ističe još jednu "sramotnu" izjavu, koju je Borjan dao nakon čuvene pobede nad Kelnom.

"Još kad sam došao u klub, rekao sam da sam iz Knina i da sam kao čovek rođen u tom gradu ispunio san dolaskom u Crvenu zvezdu. To je deo mene! Znam ko sam i odakle dolazim! Knin je uvek bio zvezdaški grad, a ova pobeda nad Kelnom bila je za celu srpsku Dalmaciju".

Očekivano, ova tendenciozna objava hrvatskog portala izazvala je burne reakcije u komšiluku. Na društvenim mrežama osvanuli su sramni komentari, uvrede i pretnje upućene na račun golmana Crvene zvezde.

Uverite se i sami:

Komentari Milan Borjan
FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK
Komentari Milan Borjan
FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK
Komentari Milan Borjan
FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK
Komentari Milan Borjan
FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK
Komentari Milan Borjan
FOTO: PRINTSKRIN/FACEBOOK

Kurir sport