„Hoću da Zvezda igra kao Lacio“

Dejan Stanković je u intervjuu „Skaj sportu“ otkrio interesantne detalje iz ranog perioda karijere, naglasio da Lacio nije bio favorit za njegov potpis kad je 1998. godine napuštao Crvenu zvezdu

FOTO: M. Rašić

– Kad sam imao 18 godina bio sam blizu potpisa sa PSŽ-om, Rendžersom i Romom. Na kraju sam došao u Lacio – rekao je Stanković.

Italijane je zanimalo da ima priča o velikim uspesima sa Interom, ali i počet-ku trenerske karijere u Crvenoj zvezdi.

– Trenirali su me Erikson, Zakeroni, Manćini, Mihajlović…Od svakog sam se trudio da dobijem najbolje na osnovu moje fudbalske vizije. A, ona je sasvim jasna - na terenu su mi potrebni kvalitet, karakter i poštovanje.

Izrazio je Stanković nadu da će Inter uspeti u budućnosti da svrgne sa trona Juventus, a posebno pohvalio ovosezonske igre Lacija. NJegov nekadašnji klub je uz rame Staroj dami iz Torina, uzbudljivu trku prekinuo je koronavirus.

– Jaz između Intera i Juventusa se smanjio, što je bilo očekivano posle dolaska Kontea u klub. Sa još jednim ili dvojicom igrača top nivoa Inter može da bude ozbiljan kandidat za titulu. Malo im nedostaje. Inzagi sa Lacio radi sjajan posao. Izuzetan je dečko, mlad trener. Voleo bih da moj tim igra kao njegov Lacio.

Dok je Dejan u Beogradu, njegov sin Filip je u Milanu. Prvi je golman omladinskog tima Intera, probio se i do klupe seniorske ekipe.

– Filip ima sopstveni put, izborio se za to. Slušao je savete i bio je jako srećan što je mesec i po dana bio u prvom timu. Jedini savet koji mogu da mu dam je da sluša trenere. Dobar je karakter.

Sportski Žurnal