FSS pozajmio Partizanu 250.000 EVRA! Spasili ih od eliminacije sa EVROPSKE SCENE!

Spas u zadnji čas za crno-bele.

Fudbalski savez Srbije hitnom pozajmicom u iznosu od 250.000 evra spasao je Partizan eliminacije sa evropske scene!

Takođe, spasao ih je i rigoroznih kazni UEFA i FIFA zbog neisplaćenih dugovanja Lozani za transfer Filipa Holendera.

Podsetimo, zbog suspenzije crno-belima je zabranjeno da registruju igrače u naredna tri prelazna roka odnosno do 2024. godine!

Međutim, kako prenosi "Sportski Žurnal", Partizanu je pretila i ozbiljnija kazna koja je podrazumevala izbacivanje iz Evrope.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Taj list navodi da se Partizan nalazi pod uslovnom kaznom UEFA upravo zbog finansijskog poslovanja, a koja je u obavezi je da aktivira kaznu klubovima koji uđu u novi problem.

U toku je i kontrolisanje klubova zbog licenciranja za narednu sezonu i takmičenje u evropskim kupovima, te bi reakcija UEFA mogla da dovede Partizan u nepriliku.

Nekadašnji generalni sekretar FSS, a trenutno direktor u UEFA Zoran Laković reagovao je ovim povodm i uverio sve u evropskoj kući fudbala da prolongiraju uvođenje kazne za još 24 časa uz obećanje da će Partizan dugovanja isplatiti do kraja isteka zadatog roka.

Onda je na scenu stupio FSS koji je pružio finansijsku podršku, ali sada se postavlja drugo pitanje pitanje - šta je dogovdilo sa 2.000.000 evra koji je država nedavno poslala u Humsku za dobijanje UEFA licence za sledeću sezonu, odnosno kako jedan deo tog novca nije iskorišćen i u namirenje dugovanja bivšem fudbaleru.

(Kurir sport)