Evo na čemu Stanković insistira na pripremama

Fudbaleri Crvene zvezde su oko 18 časova po lokalnom vremenu odradili četvrti trening po dolasku na Kipar u kojem je u centru pažnje bila taktika.

Nešto više od sat vremena proveli su izabranici šefa stručnog štaba Dejana Stankovića u radu na gradskom stadionu na Pafosu.

Uvodni deo podrazumevao je standardno zagrevanje i razgibavanje, da bi potom istrčavanjima od kraja terena do centra završili neophodnu pripremu pred trening.

Zatim se prešlo na pažljivo i marljivo objašnjavanje taktike koju stručni štab želi da nametne našim prvotimcima, a oni su upijali sve instrukcije i savete trenera Stankovića. Sav fokus bio je usmeren na taktičke zamisli, kao i na pozicionom pomeranju i tačnim, pravovremenim dodavanjima.

Posle toga suprvotimci, podeljeni u dve grupe, igrali fudbal na skraćenom terenu. Već sada se vidi koliko su ozbiljno i motivisano ušli u ove pripreme sa željom da svoju igru podignu na još viši nivo. Sigurno je da ovakav vid treninga prija našim fudbalerima, jer kada je lopta u nogama sve je lako.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Polako se rad crveno-belih usmerava i ka onome što ih čeka u nastavku. To podrazumeva da se igra što brže i da ekipa izgleda što kompaktnije na terenu.

Fudbaleri Zvezde će sutra imati trening samo pre podne, a ostatak dana će iskoristiti da se dobro odmore i napune baterije za sve što im predstoji.

Espreso