Evo koliko je Zvezda zaradila a koliko je novca izgubila porazom na Kipru

Crveno-beli su propustili veliku šansu u Nikoziji

Poraz u Nikoziji na penale znači i definitivan kraj nade za crveno-bele o trećem vezanom učešću u grupnoj fazi Lige šampiona.

Srpski šampion će nastaviti evropsko učešće u plej-ofu za Ligu Evrope, a tamo ga očekuje znatno manja zarada nego u kvalifikacijama za Ligu šampiona.

Naime, samo za učešće u poslednjoj rundi pred grupnu fazu Lige Evrope dobija se 300.000 evra, dok je u Ligi šampiona recimo ta nagrada u plej-ofu 480.000 evropskih novčanica.

Zvezda bi zbog dobrog koeficijenta trebalo da bude nosilac u plej-ofu za Ligu Evrope, pa bi eliminacijom protivnika i plasmanom u grupnu fazu drugog po kvalitetu takmičenja dobila oko 2,9 miliona evra.

Zvezda posle poraza od Omonije nije popravila ni klupski koeficijent, pa je ostala na 22.750 bodova na UEFA rang listi, ali imaće sasvim solidnu poziciju uoči nekih narednih žrebova.

Kada je u pitanju nacionalni koeficijent, Srbija je posle poraza Zvezde od Omonije na penale propustila priliku da osvoji još 375 bodova koje će potražiti u plej-ofu za Ligu Evrope.

Telegraf.rs