EKSKLUZIVNO: Kokoškov preuzima reprezentaciju SRBIJE!

Navode novosti

Kako pišu Večernje novosti, sadašnji asistent Sakramento Kingsa Igor Kokoškov “skoro izvesno“ naslediće Aleksandra Đorđevića na mestu selektora reprezentacije Srbije po završetku Svetskog prvenstva u Kini.

Đorđeviću ističe ugovor na kraju Mundobasketa koji je završen razočaravajuće za Orlove – porazima od Španije i Argentine ostali su i bez polufinala.

Igor Kokoškov
fiba.basketballIgor Kokoškov

“Legendarni Sale nacionale planirao je da se povuče posle Mundobasketa, na kojem su takmičarski ciljevi dobacivali do zlatne medalje. Činjenica da je reprezentacija podbacila na svetskoj planetarnoj smotri učvrstiće njegovo uverenje da je došao trenutak da kormilo reprezentacije prepusti drugom“, navodi se u tekstu Novosti.

Đorđević je preporodio reprezentaciju Srbije sa kojom je bio svetski, olimpijski i evropski vicešampion (2017), a na Evrboasketu 2015. godine Orlovi su završili kao četvrti.

Kokoškov je kao selektor Slovenije osvojio zlatnu medalju na Evrobasketu 2017. godine, trenutno je asistent u Kingsima, a prošle sezone je bio glavni trener nesređene franšize Finiks Sansa

Novosti