ĐOKOVIĆ ZABRINUO FANOVE! “Nije kovid, nešto je drugo u pitanju, utiče na mene”

Novak je ostao bez goriva u trećem setu

Trofej namenjen šampionu "Serbia Opena" završio je u rukama Rusa Andreja Rubljova koji je u tri seta porazio prvog favorita turnira Novaka Đokovića, uz totalnu dominaciju nad Srbinom u trećem periodu meča - 6:0.

Novak je bio upadljivo bez snage u trećem setu, pa se jedno od pitanja novinara posle meča i odnosilo na njegovo fizičko stanje.

- Nije kovid, nešto je drugo, ali ne bih hteo da idem u detalje. Mislim da nije potrebno - ostao je zagonetan Novak, pa nastavio o istom:

Samo je nešto što utiče na moje telo i moj metabolizam nekoliko nedelja. Nismo imali mnogo vremena da se spremimo za Monako. To je mesto gde ja živim puno godina i osećao sam se lepo da igram tamo, kao što je lepo kad igram u Beogradu. Osećam se bolje, igram u tri seta iz meča u meč. Mogu da izvučem pozitivne stvari. Malo je zabrinjavajuće da imam ovaj osećaj na terenu jer ga nisam imao mnogo godina. Treniram, radim stvari koje sam uvek radio i važim za nekog ko je u najboljoj formi na turu. Nije stvar sa telom, samo je nešto što utiče na mene, ali iz nedelje u nedelju biće sve bolje i bolje.

Jedno od pitanja se odnosilo na to da li je očekivao da će ostati bez energije u drugom setu.

- Nikada se nije dešavalo ovako. Možda, na početku moje karijere. Zato mislim da je povezano sa nekom bolešću. Izgleda da je vreme za oporavak duže od onog što sam očekivao. Nisam se osećao loše do drugog seta. Bio sam srećan da dobijem taj-brejk. Izašao sam posle medicinskog tajm-auta i mislio da sam spreman za treći set, ali imao sam goriva samo za dva, tri gema. To nije prijatno za ljude na tribinama. Žao mi je zbog toga što su ljudi videlji u trećem setu, ali nije bilo moguće.Play VideoAko želite da gledate video boljeg kvaliteta, molimo vas isključite bloker reklama (Ad Blocker)1:08

(Telegraf.rs)