Do nedavno viđen u Zvezdi a sad pojačava Liverpul!?

Crveni u potrazi za štoperom usled povreda koje su oslabile poslednju liniju odbrane

Pre nekoliko meseci Aleksandar Dragović je već bio "viđen" na Marakani kao novo pojačanje, ali od tada je defanzivac Leverkuzena počeo da igra u vrhunskoj formi za "Farmaceute", što ga je brzinom svetlosti udaljilo od Srbije.

Toliko, da se sada pominje i kao moguće pojačanje Liverpula.

Naime, britanski Dejli Mejl napravio je listu od šest igrača koji bi mogli da pojačaju odbranu Crvenih, koja je u ozbiljnom problemu ove sezone usled povreda standardnih štopera - Vidžila van Dajka i Džoa Gomeza, pa često tu poziciju "krpe" vezisti - Fabinjo i Džordan Henderson, što se u nekoliko navrata nije isplatilo.

Mnogi stručnjaci tvrde da je Klopu neophodan novi štoper već u januaru, a Dejli Mejl je od šest igrača, naveo i dva Srbina. Pored Dragovića (koji je inače reprezentativac Austrije), na listi je i Nikola Maksimović, štoper Napolija.

- Sudbina Dragovića je u vezduhu zbog ugovora koji mu ističe ovog leta, a iskustvo koje je imao u engleskom fudbalu moglo bi ga učiniti privlačnim za Klopa - navodi Dejli Mejl.

Kada je drugi Srbin u pitanju, Nikola Maksimović, za njega ovaj list navodi da bi Liverpul morao da plati oko šest miliona evra i da bivši igrač Zvezde ima ulogu startera u Napoliju samo kada su povređeni Kulibali ili Manolas, pa bi Napolitanci mogli da ga prodaju i zarade na njemu, pošto mu ugovor ističe na leto.

Uz Dragovića i Maksimovića, na listi su još i Mateo Musaćo iz Milana, Aisa Mandi iz Betisa, Fabian Šar iz Njukasla i Marselo iz Liona.

(Telegraf.rs)