Dinamo Zagreb ponudio 1.000.000 evra za Zvezdino nesuđeno pojačanje

Koperu obeštećenje, Jamajkancu 360.000 evra godišnje

Dah Jamajke neće ovog leta zapljusnuti Marakanu. Dugo su emisari Crvene zvezde pratili Kahima Parisa, brzonogog krilnog napadača iz te karipske zemlje, ali drugi reaguju brže, odlučnije...

Kako javljaju hrvatski mediji, Kahim Paris, napadač Kopera, blizu je da postane na leto novi član Dinama iz Zagreba. Navodno, posao je pri kraju, ostalo je samo da se sve ozvaniči. Iako su Slovenci danas objavili da su produžili ugovor sa igračem.

Informacije kažu da bi Koper na ime obeštećenja dobio 1.000.000 evra, dok bi Paris u taboru Dinama zarađivao 360.000 evra godišnje. Sve sume koje je mogla da plati i Zvezda...

Brzonogi Jamajkanac je skrenuo pažnju na sebe prošle sezone, kada je nosio dres drugoligaša Krke. Kada je trener Zoran Zeljković letos preuzeo Koper, poveo je Parisa sa sobom i ovaj je eksplodirao na elitnoj sceni slovenačkog fudbala.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ove sezone na 32 utakmice Kahim je postigao 12 golova, kojima je dodao tri asistencije i jedan je od najzaslužnijih što je tim sa obale Jadranskog mora nadomak osvajanja duple krune.

Partije fudbalera sa Jamajke pratio je Dinamov skaut Marijan Vlak, koji je bio na nekoliko poslednjih utakmica Kopera, da uživo proceni kvalitete igrača, da li je dovoljno kvalitetan da ponese modri dres.

Pored izuzetne brzine i realizatorskih sposobnosti, Kahima Parisa odlikuje odličan dribling, a po tom parametru, kada bi se preneo iz slovenačkog prvenstva u srpsku Superligu, bio bi najuspešniji igrač prvenstva.

Mozzartsport