DELIJE, SPREMITE SE! Obradovićeva izjava oduševila Zvezdaše

Novi trener crveno-beli pričao i kako je došao u klub

Saša Obradović, novi trener košarkaša Crvene zvezde, gostovao je na televiziji Arena Sport - u emisiju "U obruču" - gde je govorio o tome kako je završio na Malom Kalemegdanu i narednoj sezoni!

Obradovića je malo zabolelo to što su svi svetski mediji preneli da je on platio Monaku obeštećenje kako bi ga pustili u Beograd i dodao da se rastao u prijateljskim odnosima.

Nije bila laka odluka, jer sam u Monaku imao prijateljske odnose. Godinama sam i njima bio želja, došao sam prošle godine. Zato mi nije bilo lako da napustim tek tako klub. Malo mi je onako zvučalo da bežim od nekoga da dođem ovde - rekao je Obradović i dodao:

Ja sam želeo da dođem u Zvezdu, možda je moglo da se dogodi ranije. Umesto otkup, ja bih to više označio kao dogovor. Ja i predsednik Monaka smo se dogovorili da je to najbolje za moju karijeru. Došlo je vreme da se vratim na glavnu scenu. Malo je dosta Evrokupa. Francuska liga je takođe jedna ozbiljna liga, ali je jadranska liga korak više u karijeri.

O izgledu tima u sledećoj sezoni, Obradović je rekao:

Imam garancije da će tim biti kompetativan na evroligaškom nivou. Ipak, nije važno samo to, već i da odgovorimo fizički na sve izazove. Neophodno je spremiti ekipu na najbolji način. Još sam u fazi da dobro sagledam situaciju, igrače koji mogu da odgovore na evroligaške standarde. Tu smo i da vidimo budžet i koliko možemo da napadnemo poznate igrače. Imam nekoliko imena, ali neću da otkrivam - jasan je Obradović.

(Telegraf.rs)