Delije izdale saopštenje nakon izjave Kalinića “Opraštamo mu, ali više nema kompromisa”

Na Malom Kalemegdanu su "zakopane ratne sekire"

Košarkaš Crvene zvezde Nikola Kalinić izvinio se zbog izjava o Kosovu i Metohiji pre nekoliko sezona u jednom intervjuu koji je izazvao buru i revolt navijača Zvezde, koji su ga žestoko izvređali kada je kao igrač Fenerbahčea gostovao u Areni na meču protiv crveno-belih.

Njegov povratak u Zvezdu ove sezone uzburkao je duhove na Marakani, mnogi su se pitali kako će Delije dočekati Kalinića i da li će možda i bojkotovati klub ove sezone.

Međutim, Kalinić je načinio prvi potez, izvinio se zbog sporne izjave, istakavši da je ona pogrešno protumačena i da ga to boli, kao i da je za njega Kosovo i Metohija neizostavni deo Srbije.

Takođe, Kalinić je odlučio da jednu svoju mesečnu platu donira crkvi namenski za pomoć srpskom narodu na Kosovu i Metohiji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ubrzo nakon Kalinićeve izjave oglasile su se i Delije, koje su izdale saopštenje i poziv svim navijačima Zvezde da dođu u Arenu, posle kojeg je jasno da su "ratne sekire zakopane".

Saopštenje Delija prenosimo u celosti:

Delije su prepoznale dobru volju današnjim gestom koji je izrečen i nadamo se iskrenim pokajanjem. Shodno tome, pozivamo sve Delije da dođu u Arenu i podrže naše igrače u evroligaškoj utakmici.

- Sada i zauvek skrećemo pažnju da niko nikada neće biti dobrodošao u Zvezdu ako priča loše o Srbiji, crkvi, Zvezdi, Delijama! Crvena zvezda je ideologija! Poslednje upozorenje upravi da sledeći igrač koji dođe, a ideološki je nepodoban, biće znak da budemo protiv iste. Bez mogućnosti za kompromisom - navodi se u saopštenju Delija.

(Telegraf.rs)