Dejan Savićević otkrio detalje čuvenog intervjua! Ko je taj “purger”

Legenda Crvene zvezde i jugoslovenskog fudbala prisetila se izjave koja se i danas prepričava

Kada kažete Dejan Savićević, odmah pomislite na genijalne poteze, majstorstvo sa loptom, neverovatne golove u Crvenoj zvedi i Milanu, titule prvaka Evrope, ali je nezaobilazna asocijacija i njegov legendarni intervju pred meč protiv Hrvatske u Zagrebu 1999. godine.

Dođi 'vamo, Purgeru, po**ši ga malo Purgeru - i dan danas su reči Dejana Savićevića koje mnogi citiraju.

U razgovoru za Sport klub, Savićević se prisetio i tog legendarnog intervjua i otkrio kako je sve to izgledalo.

To se dešava pred utakmicu 1999. godine, igrali smo s Hrvatima. Ja dajem izjavu, sam ostao tamo da pričam, i vidim i čujem da neko stalno nešto dobacuje i stalno neke uvrede. U jednom momentu, kada mi je puna glava bila njegovih psovki i prozivki, a ja bio pred kraj izjave, okrenem se, vidim čoveka ne više od metar sedamdeset, šezdeset. Sad se sećam, imao je dres šahovnicu, crnu jaknu i neku trenerku donji deo. Nema dva zuba u glavu. I ja se okrenem i kažem onu psovku, kažem šta ćeš.

- I ja onda reč po reč, izručim to što sam imao. Nisam ponosan na to, naravno. Ne bih voleo da me pamte po tome. Okrenem se, znajući da ovaj snimak može da se iskida u slovo, u pola reči, okrenem se i kažem "prema tome, nadam se da će se utakmica završiti fer i korektno". Da završim izjavu i da što pre idem u sobu - opisao je Savićević.

Ipak, nadao se da intervju u takvoj formi, sa svim tim psovkama, neće izaći javno. Imao je i obećanje od strane čoveka koji ga je intervjuisao, a kada je video da to nije ispoštovano, ne smemo ni da zamislimo šta mu je rekao.

To pođe tako, i ja kada sam završio kažem "slušaj, oćeš ovo da okineš?" Kaže mi, "naravno, Dejo". Par meseci posle, ja u Beču, zove me režiser "E završen je film, da ti pošaljem VHS kasetu". Ja mu dam adresu, meni dođe ta kaseta, ja u dnevni boravak stavim. On me zove, "jesi video?", ja kažem ne, zovi me za jedno sedam dana, jedno popodne kada budem imao vremena hoću na miru da odgledam. Ja posle dva-tri dana, kada sam video ono, želudac mi se okrenuo. E, onda možete da zamislite šta sam njemu rekao - završio je Dejan Savićević uz osmeh.

Pogledajte njegovu izjavu o legendarnom intervjuu:

Telegraf.rs