Da li je napokon vreme za Zvezdu i Partizan u Evroligi

Crvena zvezda i Partizan naredne sezone zajedno u Evroligi. Vest koja će se ispostaviti tačnom u slučaju da jedan od dva beogradska kluba osvoji ABA ligu.

Takvu informaciju donosi poznati turski novinar Ismail Šenol, koji je u ime televizijske kuće BeIN Sports bio gost radnog doručka vlasnika prava na prenose utakmica Evrolige.

On je na društvenim mrežama podelio nekoliko bitnih stavki, odnosno misli prvog čoveka Evrolige Đordija Bertomeua u kojima je jasna poruka da "postoje kandidati iz Španije, Turske i ABA lige" za specijalnu pozivnicu u takmičarskoj 2022/23!Ad

Iako Bertomeu nije hteo precizno o imenima klubova iz Španije i iz ABA lige, pretpostavka je da su to Valensija, odnosno klub koji ne osvoji titulu u regionalnom takmičenju.

Iz Turske je to Bursa, međutim, kako je Bertomeu istakao da će minimalni budžet za učešće biti 7.000.000 evra, nije realno da finalista Evrokupa bude čak ni na donjoj granici zahteva s obzirom na pad vrednosti turske lire. Konkretno, 7.000.000 evra je 120.000.000 turskih lira.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

ABA liga već ima jednu specijalnu pozivnicu rezervisanu za šampiona koju dobija po prioritetu s obzirom na to da nijedan klub iz regiona nema višegodišnji ugovor, što znači da bi bila dodeljena još jedna s obzirom na to da ruskih klubova najverovatnije neće biti u takmičenju.

Moskovski CSKA je nedavno poslao pismo ostalim suvlasnicima Evrolige sa jasnom namerom da se vrati u ligu, ali o tome će se odlučivati možda već na sledećem sastanku.

Tako da smo sve bliži scenariju po kome Srbija opet ima dva predstavnika u najjačem klupskom košarkaškom takmičenju.

Novosti.rs