Čuveni hrvatski trener ODUŠEVLJEN igrom Srbije na EVROBASKETU: “Sa kojom lakoćom igraju, užitak za gledanje”

Proslavljeni košarkaš i bivši selektor reprezentacije Hrvatske, Aco Petrović, oduševljen je igrom Srbije na Evrobasketu.

Petrović, koji je prilično aktivan na Tviteru, tokom prvog poluvremena utakmice Srbija - Finska objavio je sjajan tvit.

Srbija ja sa ubedljivih 100:70 savladala Finsku u trećem kolu grupne faze Evropskog prvenstva, a posebno impresivna bila je igra Pešićevih Orlova u prvom poluvremenu, koje je Srbija dobila sa 28 poena prednosti - 62:34.

Sjajnom partijom naših momaka bio je očaran i bivši selektor Hrvatske.

"Kojom lakoćom igra Srbija! Užitak za gledanje, kada su dodavanja temelj košarkaške igre", napisao je Petrović.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Podsetimo, Petrović je nakon prvog kola izjavio da su Slovenija, Srbija i Nemačka glavni favoriti za zlato na Evrobasketu.

"Po mom mišljenju postoje tri favorita koji bi trebalo da odu do kraja. To su Slovenija, Srbija i Nemačka. Ne tim redom, ali svaka od njih može da postane evropski prvak", rekao je Petrović za Jutarnji list.

"Slovenci imaju u Dončiću i Dragiću dva sjajna razigravača, igrača koji saigrače čine boljima, i koji su u svakom trenutku u stanju da postignu poene ili da prelome utakmicu. Slovenija ima dobar balans u ekipi. O Srbiji ne treba trošiti previše reči, utakmica s Holanđanima nije nikakav pokazatelj, ali pokriveni su na svim pozicijama i imaju Jokića i Micića. A Nemačka izgleda sjajno. Nemci imaju nekoliko odličnih NBA igrača, izgledaju neverovatno rastrčano i motivisano, imaju fantastičnu podršku s tribina na domaćem terenu i veliku veru u svoje mogućnosti", objasnio je Petrović.

Kurir sport