Crvena zvezda pomogla osobama sa autizmom

Prihod od ulaznica od meča sa TSC-om uplaćen udruženju Srbije za pomoć osobama sa autizmom

Delegacija Crvene zvezde je danas u okviru kampanje „Zvezda igra za tebe“ posetila Savez udruženja Srbije za pomoć osobama sa autizmom, i tom prilikom donirala novčana sredstva u iznosu od 214 hiljada dinara, koja su prikupljena od prodaje ulaznica sa utakmice protiv TSC-a na stadionu „Rajko Mitić“.

Predsednik Crvene zvezde Svetozar Mijailović istakao je da je veoma ponosan na ovaj gest, ali i naglasio da će i u budućnosti klub sa Marakane nastaviti sa ovakvim akcijama.

“Vrlo sam ponosan na tu činjenicu, da smo i na ovaj način prikupili određena finansijska sredstva za pomoć udruženju koje se brine o osobama sa autizmom. Međutim, ja bih pre svega istakao našu osnovnu nameru da i na ovaj način, imajući u vidu popularnost Crvene zvezde, skrenemo pažnju na ozbiljna pitanja i probleme kojima se bave pre svega roditelji dece, što je izuzetno važno sa stanovišta sporta kojem Crvena zvezda pripada. Ono što je jako bitno jeste da se deca sa ovim problemima uklapaju u ono što i ostala deca njihovog uzrasta mogu da imaju. Mogu i da posećuju utakmice, i da se bave svim onim pitanjima kao i vršnjaci, čak u nekim situacijama su talenti koje oni pokazuju su izrazitiji u odnosu na prosečnu decu. Siguran sam da svaki vid podrške znači, i opet, imajući u vidu koliko je Crvena zvezda popularna, ja se nadam da će ovakvih i sličnih akcija biti više. Zbog toga, mislim da su ova skromna finansijska sredstva koja su prikupljena samo podsticaj da se generišu neke nove akcije koje će ići u ovom pravcu. Mi smo danas dobili i jedan veoma lep poklon, koji je rezultat grupnog rada dece koja imaju ovaj problem. Videćete radost na toj slici koju smo danas dobili. Ovim putem se zahvaljujem udruženju koje je partner u ovom poslu, i obećavam da ćemo i ubuduće u našim akcijama postupati u skladu sa našim opredeljenjem”, rekao je predsednik

Mozzartsport