Čović otkrio kolika će biti najmanja a kolika najveća plata u Zvezdi

Predsednik crveno-bele izneo finansijske detalje sezone koja je pred nama

Predsednik Crvene zvezde, Nebojša Čović, izneo je detalje o tome koliko će iznositi budžet kluba za narednu sezonu, kao i da on mora da bude 10 odsto manji u odnosu na prošlu sezonu, jer neće biti prihoda od sezonskih ulaznica, zbog epidemije korona virusa.

Budžet Crvene zvezde za narednu sezonu iznosiće pet miliona evra neto. Biće, dakle, 30 odsto manji u poređenju sa prethodnom takmičarskom godinom. Nama su prihodi od prodatih sezonskih karata imali udela od nekih 25 do 30 posto u budžetima za prethodnu sezonu. Zbog pandemije virusa korona to u narednoj sezoni očigledno neće biti moguće - rekao je u intervjuu za Danas Nebojša Čović.

Istakao je da je Zvezda navikla da radi sa najmanjim budžetima u Evroligi i tako će biti i ove sezone, a da su sve ostalo spinovi.

- Crvena zvezda je navikla da posluje i ostvaruje rezultate sa budžetom koji je ubedljivo najmanji u Evroligi. Bez obzira na sve priče i spinove koje slušamo godinama da su nam budžeti 15, 14 ili 11 miliona evra. Mi budžet formiramo prema realnim mogućnostima i okolnostima, ali transparentno, jer Evroliga nije organizacija koja trpi i dozvoljava improvizacije. Na tom planu traži jasno i dokumentovano poslovanje.

On je otkrio i koliko će Crvena zvezda trošiti na plate igračkom kadru. Čović je naglasio da crveno-beli moraju da poštuju preporuke Evrolige.

- Govorimo o preporuci Evrolige koju je Crvena zvezda poštovala i poštovaće u budućnosti. Otprilike, tri miliona evra trošiće se na plate igrača u narednoj sezoni, među kojima će najveća biti 400.000 dolara, tačnije između 350.000 i 400.000 hiljada, a najmanja 70.000 evra, odnosno između 50 i 70 - zaključio je Čović.

(Telegraf.rs)