Brutalno vređao Zvezdu, a sad mu je blokiran transfer zbog politike

Ništa od prelaska Stefana Čupića u azerbejdžanski Kapaz

Srpski golman Stefan Čupić, koji je svojevremeno bio u žiži javnosti pred duel protiv Crvene zvezde, dok je branio za Ararat iz Jermenije, koji je bio rival crveno-belih u kvalifikacijama za Ligu Evrope 2020. godine, zbog političke situacije i sukoba Jermenije i Azerbejdžana, ostao je bez transfera u Kapaz.

Čupić je navodno ostao bez transfera jer je prema mišljenju azerbejdžanskih vlasti izražavao podršku Jermeniji tokom ratnih sukoba oko Nagorno-Karabaha.

Čupić je u Jermeniji branio za Ararat u periodu od 2019. do 2021. godine. A baš je neposredno pred meč protiv Zvezde počeo sukob između Jermenije i Azerbejdžana oko Nagorno-Karabaha, oko čije se teritorije Jermeni i Azeri spore već više od 100 godina.

Ipak, kaže da on nigde na društvenim mrežama nije iskazivao nikakve političke objave, a da mu viza nije odobrena samo zato što je igrao u Jermeniji.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Od mog dolaska u Azerbejdžan nema ništa jer mi nisu odobrili vizu za ulazak u zemlju. Na mom profilu na društvenim mrežama nećete videti nikakve političke objave zato što ih i nema. Viza mi nije odobrena samo zato što sam igrao u Jermeniji. Na kraju svega, neću moći da dođem u Azerbejdžan - rekao je Čupić u razgovoru za azerbejdžanske medije.

Inače, Čupić se na društvenim mrežama javno deklasirao kao veliki navijač Partizana, kako kaže, isključivo košarkaškog kluba, dok u fudbalu navija za OFK Beograd.

Na društvenim mrežama je svojevremeno objavljivao i uvrede na račun Zvezde, a snimljen je i kako psuje tokom meča sa Zvezdom kada je branio za Ararat.

(Telegraf.rs)