BOMBA! Grof Božović kandidat za SELEKTORA SRBIJE!?

„Znaće se u decembru“, piše Čempionat

Da li su dani Ljubiše Tumbakovića na klupi reprezentacije Srbije odbrojani? Većina na fudbalskoj čaršiji misli da jesu.

Kao trojica glavnih kandidata, tri najveće želje Fudbalskog saveza Srbije pominju se Dragan Stojković, Veljko Paunović i Vladan Milojević.

A, ruski sportski sajt Čempionat tvrdi da je na spisku još jedno ime – Miodrag Božović.

Poziva se Čempionat na neimenovani izvor, koji im je rekao:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Sve će se znati u decembru, Miodrag je na užem spisku kandidata“.

Za decembar je zaista zakazana sednica Skupštine FSS-a na kojoj bi mogla da se reše brojna pitanja koja se vrte kroz javnost poslednjih dana.

Sudbina selektora nije nužno vezana za taj datum, ali bi bilo dobro po reprezentaciju da se i to pitanje, da li Tumbaković ostaje ili neko drugi dolazi na njegovo mesto, reši što pre, jer je prva sledeća utakmica ujedno i start kvalifikacija za Svetsko prvenstvo u Kataru.

Istine radi, do sada se Božović nije pominjao kao neko ko bi mogao da dobije poverenje da vodi reprezentaciju Srbije, pogotovo što ni njegov period u Crvenoj zvezdi nije bio naročito blistav na evropskoj sceni, dok je u Srbiji osvojio jednu titulu prvaka.

U trenerskoj karijeri koja traje 20 godina Božović je vodio brojne ruske klubove, a najveći su Lokomotiva i Dinamo iz Moskve. Poslednji posao je imao u Krilima Sovjetov, koji je trajao do juna ove godine.

Mozzartsport