Bio je miljenik Delija, a danas igra sa najomraženijim igračem koji je igrao u Zvezdi

Nigerijac Dauda igra u grčkom Apolonu svoju drugu sezonu

Zvezdaši, sećate li se koliko ste voleli ovog Nigerijca! Da li znate da je Abiola Dauda već tri godine u Grčkoj, a da drugu sezonu počinje kao član Apolona iz Atine.

Nije preterano uspešan, ali se realno bori da spasi klub, koji teško opstaje u eliti otkako se pre dve godine vratio u to društvo. Na 30 utakmica postigao je pet golova, što je na nivou prethodnih partija koje je imao kao igrač Larise i Panaitolikosa.

Gauda je bio deo Zvezdine ekipe u sezona (2012/13, 2013/14) koja je sa trenerom Slavišom Stojanovićem uspela da prekine dugogodišnju dominaciju Partizana.

Po odlasku sa Marakane nije se naigrao u Viteseu, a nešto je bilo bolji na pozajmici u škotskom Hartsu, kao i u grčkom Atromitosu i turskom drugoligašu Giresunsporu.

HTML5 Icon

Abiola Dauda/MN Press

Najbolji učinak je imao u Zvezdi kada je u godini (2014) osvajanja titule postigao 11 golova na 20 mečeva.

Daudi u Apolonu društvo pravi još jedan bivši “zvezdaš”, ali on nije bio ni blizu tako omiljen navijačima. 

Reč je o Radživu Van La Pari, koji je došao na Marakanu u jesen 2019, a već na proleće zvezdaši su dočekali da mu vide leđa. Holanđanin je posle Zvezde nastuopao za Logronjes, nemački Vircburger, ali je učinak u oba kluba bio sličan onom iz Beograda – katastrofalan!

On je nedavno izjavio da je sa Zvezdom na sudu zbog kašnjenja isplate dogovorenih obaveza prilikom raskida ugovora.

24sedam.rs