ALARMANTNO! Australija na korak do deportacije ĐOKOVIĆA!

Iako je iz Australije stigla informacija da Aleks Hok još uvek ne zna kako da se izbori sa slučajem Novaka Đokovića, sada imamo nove, zabrinjavajuće reči.

Kako trenutno stoje stvari, Vlada Australija je blizu odluke da deportuje Đokovića!

O tome je pisao "The Age", a Pol Sakal, novinar pomenutog dnevnog lista doneo je detalje. Navodno, Hok će u petak da "preseče" i da saopšti da Đoković mora da napusti zemlju.

Takođe, ukoliko su navodi iz Australije tačni, Đokovićev tim već uveliko sprema žalbu.

Izvori iz Đokovićevog tima govore da se nadaju da će žalba da bude saslušana tokom vikenda, a cela situacija okončana do nedelje ukoliko Vlada ponovo ukine vizu u petak. Takođe, Jedan izvor iz Liberalne partije rekao je da je Vlada bliža odluci o ukidanju vize i deportaciji. - poručio je Sakal On je poručio i da postoje naznake da će Đokovića sačekati loša vest.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ovakve informacije stigle su na kraju još jednog haotičnog dana u Australiji.

Žreb za Australijan open je odložen bez objašnjenja, a potom održan sa Novakom među teniserima. Sve se to desilo u trenucima kada je Skot Morison, premijer Australije, imao konferenciju za medije, na kojoj je u dve rečenice poručio da odluka o Srbinu nije poznata.

Koje su trenutno opcije za Đokovića?

Prva opcija - "pomilovanje"

Uprkos najavama iz Australije, još uvek postoji šansa da Aleks Houk, ministar za imigracije i njegovi saradnici donesu odluku da ne ukinu vizu Đokoviću i da ga ne deportuju iz države. Novak bi mirne glave krenuo u pohod na 10. trofej u Melburnu, a ukupno 21. grend slem titulu.

Druga opcija - Đokovića odvode usred turnira?!

Postajale su najave i ranije, a sada je već izvesno da će Novakov advokatski tim uložiti žalbu ako najboljem teniseru sveta bude saopšteno da mora da napusti zemlju. Ukoliko informacija bude poznata u petak, očekuje se da istog dana tim reaguje. U tom slučaju najranije u subotu bi Sud doneo odluku da razmatra žalbu. Ako Sud prihvati podnošenje žalbe, Đoković bi počeo turnir, konačna odluka bi bila doneta u toku naredne nedelje, a Novak bi mogao da bude priveden i deportovan usred turnira.

Treća opcija - instant napuštanje Australije

Sud ima pravo i da u startu odbije potencijalnu žalbu. Ako Aleks Houk saopšti loše vesti, a Đoković i njegov tim ulože žalbu, potpuno je realna opcija da ona ne bude prihvaćena. Jasno je da bi u toj situaciji Novak morao u kratkom roku da napusti Australiju.

Četvrta opcija - zavera protiv Đokovića

O ovoj opciji je pisao "The Age", dnevni list iz Australije. Postoje indikacije da je Houk odlučio da naredi ukidanje vize Đokoviću, ali da čeka poslednji trenutak da odluku saopšti javnosti. Navodno, to radi kako bi eventualna žalba tima srpskog tenisera postala beskorisna, odnosno kako bi ostalo premalo vremena da se obavi ceo proces i tako Novak ne bi mogao da se pojavi na meču prvog kola AUstralijan opena.

Podsetimo, Novak Đoković je put Australije krenuo 4. januara. Tom prilikom je poslao poruku da je dobio medicinsko izuzeće od vakcinacije. Međutim, dan kasnije Novaku nije omogućen ulazak u zemlju.

Posle toga Đoković je prošao nekoliko saslušanja i smešten je u pritvor na aerodromu u Melburnu. Tim povodom se oglasio otac Srđan Đoković koji je najavio okupljana u odbranu Novaka.

Maltretiranje Đokovića se nastavilo i posle aerodroma, pošto je smešten u hotel u kome nije dobijao ni redovno hranu.

Novak se prvi put oglasio na badnje veče.

Srbi iz Australije su se okupljali ispred hotela u kome je smešten Novak i svaki dan mu pružali glasnu podršku. Đoković i njegov advokatski tim su odmah uložili žalbu na odluku granične policije o zabrani ulaska.

Da je reč o političkom progonu Novaka Đokovića jasno je i iz šokatne pretnje Vlade Australije, da neće poštovati odluku suda ukoliko ona bude išla u korist srpskog tenisera.

Uprkos svim pritiscima Novak Đoković je dobio Vladu Australije na sudu, pa je tom odlukom njemu vraćena viza za boravak u Australiji. Odluka suda je značila da je Novak Đoković slobodan čovek. Ali, ministar za imigraciju Aleks Hok i dalje ima diskreciono pravo da deportuje Đokovića.

Srbin se još jednom oglasio u sredu kada je priznao neke greške u čitavom procesu prijave za vizu, a iz Australije su stigle informacije da je istraga protiv njega proširena.

Kurir sport