Zvezdin vezista pojačava Mihajlovićevu Bolonju za 3.500.000 evra!?

Crvena zvezda mladog vezistu procenjuje na 3.500.000 evra

Prethodna sedmica bila je vrlo burna i stresna za rukovodstvo, stručni štab i navijače Crvene zvezde. Najave velikih transfera Aleksandra Dragovića i Aleksandra Prijovića najavile su težnju odgovornih sa Marakane da naprave jedan od najjačih timova u ovom veku i napadnu novi plasman u Ligu šampiona. I biće tako sve dok se iskusni štoper i bivši reprezentativac Srbije i zvanično ne obavežu na vernost crveno-belima.

Jasno je da su na Marakani spremni da odigraju vrlo riskantno i podignu ulaganja, ali su isto tako svesni da im je za normalno funkcionisanje potreban svež novac. Jer nijedno pojačanje ne može da garantuje siguran ulazak u Ligu šampiona ili Ligu Evrope, i gomilu UEFA para na raspologanju.

Crvena zvezda želi da sačuva nosioce igre do kraja kvalifikacija, ali i da inkasira solidnu svotu novca od prodaje najtalentovanijih igrača. Spominjalo se vrlo intenzivno tokom prošle zime da bi Ljutice Bogdana mogao da napusti Njegoš Petrović, posebno posle lepog gola u Gentu. Međutim, do realizacije posla nije došlo, ali prethodnih dana na Marakani su intenzivirali pregovore oko potencijalne prodaje mladog veziste.

Prema saznanjima MOZZART Sporta jedan srpski menadžer, odlično pozicioniran na italijanskom tržištu, došao je na ideju da usluge bivšeg prvotimca Rada ponudi Bolonji Siniše Mihajlovića. Taj posao još nije u fazi finiširanja, ali se intenzivno radi na njemu kako bi bio realizovan na početku letnjeg prelaznog roka. Dakle, pre Prvenstva Evrope.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Iako nema sezonu za pamćenje, Njegoš Petrović ima određenu tržišnu vrednost, pre svega zbog godina i potencijala koji bi morao da se izbrusi. Crvena zvezda želi da na njegovoj prodaji zaradi nešto više od 3.000.000 evra, pošto određeni postotak ide Radu prema dogovoru iz leta 2019. godine.

Ali bi Bolonja mogla da ga dobije po nešto povoljnijim uslovima? O čemu se radi. Naime, u Ljutice Bogdana su spremni da u posao oko Njegoša Petrovića uključe i Dijega Falčinelija, napadača koji igra kao član Bolonje na pozajmici u Crvenoj zvezdi.

Crveno-beli mogu da ga otkupe za miliona evra, i taj iznos plate u tri jednake rate. Ali plan je da za Njegoša Petrovića od Bolonje dobiju oko dva miliona evra, plus Dijega Falčinelilija. Navodno, trener Bolonje Siniša Mihajlović dobio je vrlo pozitivne informacije o srpskom vezisti, koji je napredovao pod komandom Dejana Stankovića, inače kuma Siniše Mihajlovića. Čak se može čuti da su pojedinci rekli treneru Bolonje da je u brojnim karakteristikama bolji od mladog Šveđanina Matijasa Svanberga, koji igra standardno za ekipu sa Renato Dalare.

Naravno, postoji nekoliko kočnica kada je u pitanju realizacija transfera. Prvo i najvažnije: i dalje je nepoznato hoće li Siniša Mihajlović u narednoj sezoni predvoditi Bolonju, samim tim ima li želju da sklapa renovirani tim. Takođe, i ako bi se dogovorili sa Bolonjom, članovi sportskog sektora Crvene zvezde trebalo bi da utanače detalje višegodišnje saradnje sa Dijegom Falčinelijem.

Do dolaska u Crvenu zvezdu Italijan je u Bolonji godišnje zarađivao oko 750.000 evra. Napravio je finansjski ustupak posle poziva Dejana Stankovića i smanjio potraživaja u želji da rehabilituje karijeru koja je bila u silaznoj putanji. Međutim, posle dobrog utiska u ovoj sezoni Falčineli neće biti „nežan“. Navodno, očekuje platu u rangu sa onom koju je imao u Bolonji, što je za standarde Crvene zvezde preveliki zalogaj.

Situacija oko prodaje Njegoša Petrovića treba brzo da se razbistri, možda već i posle finala Kupa koje je na programu 25. maja. Takođe, na Marakani očekuju priliv kada je reč o Veljku Nikoliću i Milošu Degeneku.

Mozzartsport