ZVEZDA SE OPASNO POJAČAVA! Stiže najtalentovaniji igrač druge lige

Reč je o vezisti Železničara iz Pančeva Petru Staniću

Navijači Crvene zvezde su u stanju blage euforije, posle saznanja da je Aleksandar Dragović blizu potpisa ugovora, kao i da su pregovori sa Aleksandrom Prijovićem u poodmakloj fazi. Uporedo sa pojačanjima dostojnih napada na novo učešće u Ligi šampiona, rukovodstvo crveno-belih radi na dovođenju mladih igrača koji bi u narednoj sezoni mogli da zauzmu mesto bonusa.

Prema saznanjima MOZZART Sporta Crvena zvezda je jako blizu dovođenja veziste Železničara iz Pančeva i možda najtalentovanijih igrača Prve lige Srbije Petra Stanića.

Vezista rođen 2001. godine je za širu javnost anonimus, ali je odličnim igrama u drugoligaškom rangu tokom ove sezone skrenuo pažnju na sebe i vrlo verovatno obezbedio odličan transfer. Kako se može čuti za usluge Petra Stanića bio je zainteresovan i vicešampion Hrvatske Osijek, ali je Crvena zvezda ušla u igru i praktično dogovorila posao za prve dane letnjeg prelaznog roka.

Sa više mesta skauting služba Crvene zvezde je dobila dojavu o visokom vezisti iz Pančeva, kao i negovom potencijalu koji bi uz dobar rad mogao da se razvije u ozbiljan kvalitet. Stanić je bio pod prismotrom ljudi sa Marakane na nekoliko mečeva, a tokom prvoligaške sezone postigao je četiri gola i upisao isto toliko asistencija.

Najbolje se snalazi na poziciji ofanzivnog veziste, ali je upotrebljiv i nešto povučenije, kao i na krilu. Odlični poznavaoci fudbalskih prilika u Beogradu i Srbiji, sećaju se Petra Stanića kao pionira i kadeta OFK Beograda. Tada je isto demonstrirao odlične tehničke mogućnosti, ali fizički nije nadošao tokom puberteta, pa je morao da zaobilaznim putem traži sreću. Kada mu je telo ojačalo Petar Stanić je počeo da dominira u drugoligaškom rangu...

Naravno, teško će Petar Stanić uspeti da se izbori za minutažu u prvoj godini ugovora sa Crvenom zvezdom. Ali ga u Ljutice Bogdana vide kao ozbiljan projekat. Rođen je 2001. godine i još dve sezone može da pokriva mesto bonus igrača.

A Zvezda je u toj kategoriji deficitarna... Barem za sledeću sezonu. Status bonusa gube Veljko Nikolić i Njegoš Petrović, koji bi vrlo lako mogli da budu transferisani. Tu je i Željko Gavrić, kao još jedan momak koji bi mogao da sreću potraži u inostranstvu.

Ulogu „prvog bonusa“ u narednoj takmičarskoj godini trebalo bi da ponese štoper Strahinja Eraković, dok će iz Grafičara u prvi tim biti prebačeni Nikola Stanković i napadač rođen 2004. godine Marko Lazetić. Neizvesna je sudbina Andrije Radulovića.

Kako se može čuti Crvena zvezda je blizu dovođenja još jednog fudbalera iz kategorije bonusa. I to iz superligaškog kluba.

Mozzartsport