ŽREB ZA EVROPSKO PRVENSTVO! Ovo su potencijalni rivali Srbije

Fudbaleri Srbije će danas u Frankfurtu negde posle podneva saznati svoje rivale na putu ka Evropskom prvenstvu koje će se 2024. godine održati u Nemačkoj.

Nakon odličnih rezultata u Ligi nacija, gde su Orlovi zauzeli prvo mesto i obezbedili plasman u Diviziju A, naši momci su omogućili sebi da se nađu u drugom šeširu.

Srbija je tako izbegla neke opasne selekcije poput Francuske, Austrije, Češke Republike, Engleske, Velsa, Izraela, Bosne i Hercegovine, Škotske i Finske. Sa njima nećemo moći da igramo, čime će nam dodatno biti olakšan put ka takmičenju na kojem se nismo našli još od 2000. godine.

Prvi šešir donosi nam devet selekcija, od kojih bismo završili u grupama koje bi sadržale ili pet ili šest timova. Ako nam "zapadnu" Holandija, Hrvatska, Španija i Italija( igraju finalni turnir Lige nacija) onda bismo sigurno igrali u grupi od pet ekipa, dok u je u slučaju Danske, Portugala, Belgije, Mađarske, Švajcarske i Poljske koji su preostali članovi prvog šešira sve moguće.Nema sumnje da bi valjalo izbeći Špance, Italijane, Portugalce i Belgijance, a da bi se među "poželjnim" našli timovi Mađarske, Poljske

U trećem šeširu, smešteni su Ukrajina, Island, Norveška, Slovenija, Republika Irska, Albanija, Crna Gora, Rumunija, Švedska i Jermenija.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Čini da bi najbolje bilo izbeći Ukrajinu

Četvrti šešir je možda i veća "mina" nego treći, jer se među timovima nalaze Grčka i Turska, ali i Gruzija, Kazahstan, Luksemburg, Azerbejdžan, tzv. Kosovo (sa kojim ne možemo da igramo), Bugarska, Farska Ostrva i Severna Makedonija.

Iz petog šešira za izbegavanje su Slovačka ili Severnu Irska, kada je u pitanju jačina ekipa. Uz njih se tu nalaze Kipar, Belorusija, Litvanija, Gibraltar, Estonija, Letonija, Moldavija i Malta.

U šestom šeširu su smešteni Andora, San Marino i Lihtenštajn. Do njega će se doći, samo ako "upadnemo" u grupu od šest ekipa.

Kurir sport