Zabrinjavajuće saopštenje Novakovog glavnog sponzora…

Đoković godišnje od sponzora dobija 30 miliona dolara

Ne samo što bi zbog deportacije iz Australije mogao da ostane bez pozicije najboljeg tenisera sveta, već bi Novak Đoković mogao lako da snosi i ozbiljne finansijske posledice kada je reč o sponzorima.

Naime, Đoković već dugo nosi opremu marke "Lakost" i to mu je najunosniji marketinški ugovor, koji je nedavno obnovljen. Međutim, posle cirkusa u Melburnu i neslavnog kraja za Đokovića, poznata kompanija se oglasila i najavila razgovore sa prvim reketom sveta.

Tehnički sponzor Novaka Đokovića, sa kojim ima ugovor do 2025. godine, nije otkrio mnogo detalja u saopštenju, niti mu je pružio podršku.

- Australijske vlasti su poništile vizu Novaka Đokovića. Kao rezultat toga - neće moći da učestvuje na Australijan openu. Što je pre moguće stupićemo u kontakt sa Novakom Đokovićem kako bismo se osvrnuli na stvari koje su se desile dok je bio Australiji - napisali su u saopštenju iz firme "Lakost" i svima poželeli dobar turnir.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Novaku ugovor sa "Lakostom", sa kojim sarađuje od 2017. godine, donosi ozbiljnu svotu novca na godišnjem nivou, a u 2021. godini je prema pisanju "Forbsa", od sponzora zaradio 30 miliona dolara.

Đoković je ugovor sa "Lakostom" produžio u avgustu prošle godine i on je trebalo da važi do 2025, a srpski teniser da zaradi 40 miliona evra, pišu svetski mediji.

“Pežo” i “Ublo”, preostala dva najveća sponzora Novaka Đokovića, za sada se nisu oglašavala.

(Telegraf.rs)