“Verovao sam u Gobeljića kad niko nije”

Trener Crvene zvezde, Miloš Milojević, stao je u odbranu svog desnog beka

Fudbaleri Crvene zvezde su slavili protiv Ferencvaroša sa 4:1. Povrh sjajnog rezultata, igru Zvezde je obeležilo i vrhunsko izdanje nekolicine fudbalera, gde se posebno istakao Marko Gobeljić, koji se vratio na svoju poziciju desnog beka umesto Strahinje Erakovića.

Miloš Milojević, trener Crvene zvezde, uvideo je da Strahinja Eraković ne može da igra desnog beka. Odlučio je na tu poziciju da stavi jedinog pravog beka u ekipi, Marka Gobeljića, a to mu se ispostavilo i kao odličan potez.

Gobeljić je uzvratio svom treneru i svom klubu sa dve asistencije i poprilično odličnom defanzivnom rolom. Koliko je dobar bio, govori i to da je Milojević na konferenciji posle meča jedan segment posvetio isključivo hvalama na njegov račun.

Ne mogu sad da odlučim šta će biti za 10 utakmica, ali naš primarni desni bek je Gobeljić. Kad mnogi nisu verovali, ja jesam. On je neko ko je, da ne izlazim sa činjenicama, ali on je u par igrača koji su dali gol Bufonu. Kad vi njemu 100 puta kažete da on nema pojma, on poveruje da nema pojma. Ima fizičke predispozicije za evropski nivo, treba mu samopouzdanje. Znam Crvenu zvezdu, znam Srbiju, jedna utakmica ne znači ništa. Ima Spartak, njegova priroda je takva da mu treba prostora. U Evropi kad ekipe igraju kao mi, on ima prostora i on igra, kad je dupli blok, njemu je teže. Znam tačno šta može, može i više od ovoga, ali večeras je bilo perfektno.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

(Telegraf.rs)