“To sam osetio samo u Srbiji, na utakmici Partizan – Crvena zvezda”

Kejsi Rivers i Najdžel Vilijams Gos govorili su o najvećim derbijima u Evropi.

Panatinaikos i Olimpijakos sastaju se u grčkom derbiju u meču 17. kola Evrolige, po 16. put u istoriji moderne Evrolige.

Prvi meč odigrali su 22. aprila 1946. godine, kada je Panatinaikos slavio 38:31.

Olimpijakos derbi dočekuje sa skorom 11-5, Panatinaikos sa skorom 4-12, ali kada je grčki derbi u pitanju, rezultati, skor, forma i sve ostalo se ne važe.

Rivers i Vilijams Gos igrali su jedan protiv drugog u ovom derbiju, a igrali su i u preostala dva velika derbija Evrope – Crvena zvezda – Partizan i Real Madrid – Barselona.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Kada je u pitanju uzbuđenje i teatralnost, nema većeg i boljeg od grčkog derbija. To je najteži derbi koji možete da igrate, zbog atmosfere i navijača. Nema tu neke posebne pripreme, morate da budete mentalno spremni i da svom snagom idete na pobedu. Da se spremite za veliku borbu do samog kraja – kaže Rivers za “Jurohups”.

Vilijams Gos je izneo svoje mišljenje.

– Igrao sam u sva tri derbija i teško je reći koji je najteži i poređati ih. Sigurno su to tri najveća derbija u Evropi. Nema posebne pripreme za ovaj derbi, isto je kao i svaka utakmica – kaže bivši igrač Partizana Najdžel Vilijams Gos.

Navijači su glavni akteri derbija.

– Navijači vam daju dodatnu energiju i motivaciju. Uvek je teško u grčkom derbiju, mora da bude dosta obezbeđenja. Ako možete da se izborite sa navijačima, biće to utakmica kao i svaka druga – kaže bivši igrač Zvezde Rivers.

– Mogu da zamislim kakav bi bio derbi da su navijači oba tima tu. To sam osetio u Srbiji, kada smo u Kupu Radivoja Koraća igrali, na utakmici Partizan – Crvena zvezda. Bilo je neverovatno – kaže Vilijams Gos.

Utakmica je na programu u četvrtak od 20:00.

VestiOnline