“Teško je pričati, biće emotivno”

Prvi put od kada je 2017. godine napustio Crvenu zvezdu, Dejan Radonjić vodiće Bajern u utakmici protiv crveno-belih. Crnogorski stručnjak ističe da će biti veoma emotivna situacija, ako se u obzir uzme da je četiri godine vodio ekipu sa malog Kalemegdana.

- Poslednji put vodio sam meč protiv Zvezde pre sedam godina, ali posle toga sam postao njen trener, tako da to nije za komparaciju - rekao je Radonjić za Mondo uoči treninga.

- Naravno da je emotivna situacija, ali trebalo bi imati koncentraciju za 40 minuta utakmice, da odigramo najbolje što možemo. Teško je pričati danas o tome, pričaćemo sutra posle utakmice. Reći ću samo da je to jedna specifična situacija - nasmejao je šef struke Bajerna, ponovivši jedan od izraza koji mu je bio "zaštitni znak" za vreme rada u Zvezdi.

Radonjić je vodio crveno-bele od aprila 2013. do jula 2017. godine i u tom periodu trenirao značajan broj igrača koji su i sada u ekipi. Praktično, radio je sa polovinom sastava koji će mu se u sredu suprotstaviti.

- Zvezda ima dobar, kvalitetan i iskusan tim. Vezali su jako dobre partije u Evroligi, u dobrom su ritmu, nadograđen su tim koji je dobijao jake protivnike, a kada na sve to dodamo i podršku navijača, koja donosi poseban impuls... Biće težak zadatak - dodao je on.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Najavljujući utakmicu, Radonjić je naglasio značaj atmosfere koju prave Zvezdini navijači.

- Igramo na domaćem terenu za koji svi znaju kakav je, znaju šta znači podrška navijača i koliko ona donosi ekipi. Smatram da bi trebalo da budemo spremni da igramo dobro svih 40 utakmica u oba pravca, da pokušamo da svedemo Zvezdin kvalitet, da budemo bolji u zagrađivanju... Takođe, bitno je da držimo kontrolu ritma susreta i da kroz pametan napad dođemo do situacije da odigramo dobar meč, a onda da vidimo šta to može da donese - zaključio je Radonjić.

Bajern je došao u Beograd sa skorom 6-10, bez ostvarene pobede van Nemačke i uz praktično konstantne zdravstvene probleme igrača od starta sezone.

Posle dobrog starta (3-2) i pobede protiv Reala, Radonjićev tim ostvario je skor 3-8 i tako dospeo na 14. mesto, sa kojeg su za veći uspon potrebni i trijumfi na strani. Do ove nedelje, Bavarci su ostvarili jedan "brejk", protiv Albe u Berlinu, pa će sutrašnji meč u Areni i sa te strane imati dodatni značaj za prvaka Nemačke.

Blic