STIŽE GOMILA PARA: Crveno-beli dobijaju NEOČEKIVANE MILIONE EVRA

Valensija bi na kraju sezone mogla da se zahvali našim fudbalerima, koji trenutno nastupaju na pozajmicama u španskim prvenstvima. Uroš Račić i Nemanja Maksimović bi od leta mogli da imaju nove klubove, a od transfera plavokosog fudbalera bi mogla da profitira i Crvena zvezda.

Naime, Račić se vraća sa pozajmice iz Tenerifa na koju je otišao ove zime, nakon što je procenjeno da se u Valensiji ne bi izborio za minute u veznom redu. U drugoj ligi je vezista pokazao sve kvalitete koje poseduje i privukao pažnju kako španskim, tako i ostrvskih klubova.

Sve su glasnija šuškanja u španskoj, ali i britanskoj štampi, da bi od leta Račić mogao da obuče dres Bornmuta, koji bi za slobodu Srbina platio 11 miliona evra. Od tog transfera 20 odsto pripada Zvezdi, pa bi crveno-beli ovog leta mogli da prihoduju 2.200.000 miliona evra. Podsetimo, Račić je za istu sumu napustio "Marakanu" prošlog leta pre nego što je obukao dres Valensije.

Maksimović je na pozajmici u Hetafeu ostavio sjajan utisak, pa će "slepi miševi" iskoristi povratanu klauzulu u ugovoru srpskog reprezentativca i za 7.500.000 evra vratiti fudbalera na "Mestalju". Podsetimo, prošlog leta je Maksimović otišao u predgrađe Madrida za pet miliona evra, ali je u ugovoru postojala stavka po kojoj ceni bi Valensija mogla da vrati našeg asa.

"Slepi miševi" su procenili da bi Maksimović mogao da napusti klub za više od 15 miliona evra, što bi bila sjajna zarada s ozbirom na to da je kao slobodan igrač došao iz Astane.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Španski klub će se i te kako opariti od transfera srpskog dueta, možda i potencijalnog reprezentativnog tandema.

Blic.rs