ŠOU U AUSTRALIJI! Medvedev ZAPREPASTIO Australijance: “Možda vam se ovo ne sviđa, ali setio sam se Novaka kad je bilo najteže”

Rus istakao da mu je u najtežim momentima, kada se suočavao sa meč loptom, pomislio na srpskog tenisera

Prvi nosilac turnira u izostanku Novaka Đokovića - Rus Danil Medvedev, uspeo je da preživi pravu golgotu  i dramu u meču sa Kanađaninom Feliksom Ože Alijasimom i na kraju je slavio sa 3:2 posle skoro pet sati paklene borbe.

Medvedev je tako zakazao polufinale sa Stefanosom Cicipasom, koji je prethodno bio siguran protiv Janika Sinera.

Medvedev je na ovom meču pokazao zašto je Grend slem šampion. Bio je na ivici poraza nekoliko puta, suočavao se i sa meč loptom u trećem setu, a onda je u izjavi tokom intervjua na terenu posle meča otkrio i o čemu je razmišljao.

Gubio si 2:0, šta ti je prolazi kroz glavu u tim trenucima? - pitao ga je Džim Kurijer, a onda je Medvedev odgovorom sasuo Australijancima istinu u lice.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Teško da kažem. Nisam igarao najbolje. Feliks igrao neverovatno, napadao neverovatno. Ne znam da li će ljudima da se svidi ovo, ali rekao sam sebi u tim trenucima "šta bi Novak odigrao".

Šta bi Novak odigrao?

- Ono što mi je palo na pamaet najveći šampioni ili Rafa i Rodžer su dobili toliko mečeva ovako. Nateraću ga da radi ako želi da pobedi mora da se bori do poslednjeg poena i ako je 5:0, 40:0 za njega. Nateraću ga da se bori. Nateraću ga da se umori i bori do kraja. Podigao sam nivo svoje igre u taj-brejku. Kada su zatvorili krov osetio sam impuls, taj nalet energije da mogu više da igram kroz teren, udaram lopte, serviram bolje - rekao je Medvedev.

(Telegraf.rs)