ŠOK! Francuzi preko noći promenili pravila! Đoković NEĆE MOĆI na ROLAND GAROS!?

Šta se ovo dešava?!

Novak Đoković se nalazi u novom problemu. Iako je prvobitno javljeno da ga predsednik Teniskog saveza Francuske Žil Moreton poziva na turnir, ministarka sporta Roksana Maračinenanu je ipak stala na put tom pozivu.

Srpski teniser je zbog ovog pravila već dovoljno ispaštao u Australiji, ali teror će se izgleda nastaviti i na drugim Grend slemovima.

Maračijeanu je potpisala novi zakon koji se tiče obavezne vakcinacije za veliki broj društvenih aktvinosti, gde spadaju i sportske manifestacije i događaji, poput Roland Garosa, te Novak Đoković neće moći da nastupa ukoliko se ne vakciniše.

Osim Australijan opena, takođe je bilo poznato i da će biti potrebno vakcinisati se i za učešće na Vimbldonu, ali i Ju-es openu

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Interesantno je da je upravo Maračineanu nedavno poručila da je Novak dobrodošao na Rolan Garos i da će sa postojećom dokumentacijom moći da igra u Parizu i da brani titulu.

Podsetimo, pre manje od 24 sata, predsednik Teniskog saveza Moerton je u svojoj izjavi istakao da se radi na tome da se obezbedi učešće i nevakcinisanim igračima.

Telegraf.rs