SEĆATE LI SE NJEGA!? Igrao je u najtežem periodu za Crvenu zvezdu i oprostio je klubu 400.000 evra…

Navijači Crvene zvezde, oni koji ga pamte, uvek ga se rado sete, Igor Burzanović je za relativno kratak period u beogradskom klubu ostavio veliki trag.

Bivši crnogorski fudbaler je na Marakanu stigao u januaru 2007. godine iz podgoričke Budućnosti, a nakon dve i po godine napustio je klub i pojačao japansku Nagoju.

Zanimljivo je da je Burzanović u klub došao u trenutku kada je funkciju predsednika Crvene zvezde obavljao Dragan Stojković Piksi, a da je otišao upravo u klub u kojem je sadašnji selektor Srbije postao legenda.

Nekadašnji napadač se prisetio boravka u Zvezdi.

– To je klub na jednom visokom nivou sa izvanrednim navijačima koji daju igračima neverovatnu podršku i vetar u leđa. Sve osim te polusezone, jer sam došao na polusezoni i osvojio duplu krunu, nije bilo lako. Dve godine i osam trenera, četiri predsednika kluba i tri sportska direktora. Posle te duple krune, Zvezda je već upadala u finansijsku krizu, u tom momentu nije bilo za plate. Niko nije razmišljao o štrajku jer smo svi mi znali da dobrim igrama sigurno ideš negde. To smo shvatili – rekao je Burzanović prilikom gostovanja u podkastu Komuna.

Nakon dve godine u crveno-belom dresu, a pre odlaska u Japan, vratio se na pozajmicu u Budućnost.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

– Dao sam u pet derbija četiri gola Partizanu. Da se ne hvalim, ali zbog toga su me verovatno zavoleli navijači. To su te stvari koje se vole i poštuju, to se ne zaboravlja. Nakon što sam otišao na pozajmicu u Budućnost, tamo odigrao dobro, zvali su me i rekli mi da ću da budem kapiten. Nisam tražio traku, tražio sam prostora da igram. Nakon svega toga sam pošao na pripreme sa Zvezdom, video da me opet nema i pokupio sam stvari. Mislio sa da se vratim kući, ali tada se pojavila ta ponuda Nagoje i oni to nisu hteli da odbiju. Prodat sam bio za 1.100.000 evra, tako da je Zvezda zaradila na meni.

Finansijska situacija je u tom trenutku u Ljutice Bogdana bila katastrofalna, a to je osetio i Burzanović.

– Oprostio sam 400.000 evra. Nisam mogao psihički da izdržim. Imao sam armiju navijača, klub i sve sam ja imao to što sam hteo. Voleo sam da radim ovaj posao. Kada sam došao u Zvezdu, imao sam treći najmanji ugovor tamo, a bio sam zvezda prelaznog roka na Balkanu. Uspeo sam igrama i ponašanjem da produžim ugovor, da onda budem među tri najbolje plaćena igrača – zaključio je Igor Burzanović.

Meiridan