POLUVREME! NEREŠENO, Gledamo izuzetno uzbudljivu egal utakmicu

Čeka nacija još od Indijanapolisa

Košarkaši Srbije igraju finalni meč Mundobasketa protiv Nemačke.

Srbija - Nemačka 47:47 (26:23, 21:24, -:-, -:-)

Srbija: Avramović, Bogdanović, Davidovac, Dobrić, Gudurić, Jović N, Jović S, Marinković, Milutinov, Petrušev, Ristić, Simanić.

Nemačka: Bonga, Gifaj, Holac, Kramer, Lo, Obst, Šruder, Tajs, Timan, Fojtman, Vagner, Vagner.

TOK MEČA:

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

II Četvrtina

00:00 (47:47) - Jako teška pozicija za Bogdanovića i promašio je to kapiten naše zemlje. Šutirao je Tajs i promašio je, Srbija ima novu priliku. Izmešao je Avramović odbranu i poentirao je Aleksa, koji potom izluđuje Šrudera u odbrani. Ali otišao je Denis i poentirao je. Fojtman je promašio, Aleksa je zaradio nesportsku. Ipak, običan faul... Pogađa oba bacanja Aleksa Avramović. Greška Jovića, zakucava Šruder.

02:25 (42:43) - Vagner je postigao oba bacanja ponovo. Lepa akcija za Milutinova, ali je promašio centar Srbije. Obst je prošao sve, dodao je Šruderu, a ovaja pogađa trojku.

03:00 (42:38) - Aleksaaaa! Odlična odbrana Avramovića koji je naterao Šrudera na grešku. Promašio je trojku Davidovac, zalepljen je Vagner, a Šruder maši trojku. Ima Srbija novi napad. Greši Gudurić u napadu, Nemačka oduzima loptu.

04:01 (42:38) - Odigrala je Nemačku istu akciju iz auta, ali ide Petrušev ponovo! Krade Petrušev loptu, ideeee trojka Bogdanaaaa!

05:02 (37:36) - Petrušev je dobio loptu, a dobio je i faul. Zakucavaaa Petrušeeev! Kako je okrenuo Tajsa, potom i zakucao. Odlična odbrana Srbije, ali Šruder pogađa trojku... Proleteo je Bogdanović kroz odbranu i poentirao je. Srbija ponovo vodi.

06:16 (33:33) - Franc Vagner postiže sva tir bacanja i Nemačka prelazi u vođstvu. Pogađa Bogdanović trojku! Krade loptu Srbija, Bogdan ide pod koš, ali je zaustavljen. Krade Davidovac i poentira u kontri, ma, bravo Srbija! DeDa je odličan u odbrani i napadu. Pogađa trojku Bonga...

07.35 (28:27) - Umalo je Gudurić izgubio loptu, dodao je Petruševu, a potom je lopta završila u autu. Isteklo je vreme za napad. Poentirao je Isak Bonga sada. Gudurić gubi loptu, Nemci je kradu, a Franc Vagner će na liniju penal pošto je Vanja Marinković načinio faul.

09:03 (28:25) - Davidovac odličan u odbrani, želeo je Vanja da šutira trojku, ali je promašio, dok Petrušev završava na liniji penala. Srpski košarkaš je pogodio oba puta. Nemačka je odigrala kontru, a Vagner postiže nove poene za svoj tim. Avramović je oborio Bongu posle driblinga, ali je promašio šut potom Aleksa.

I Četvrtina

00:00 (26:23)  - Proleteo je Aleksa Avramović kroz odbranu i poentirao je pored Vagnera! Promašio je Bonga trojku, ima priliku Srbija za napad. Gudurić je promašio trojku, dok sada arbitri sada jedva daju faul Srbiji nakon duela Jovića i Bonge. Evo novih poena Vanje Marinkovića. Neverovatno je Moric Vagner prošao i poentirao.

01:58 (22:21) - Odmah je trojku vratio Andreas Obst. Ideee trojka još jedna od tablu, ovoga puta Nikola Jović pogađa! Šruder je naterao Aleksu Avramovića na faul u ovim momentima. Šruder je otišao na liniju penala i pogodio je oba puta.

03:13 (19:16) - Ostao je Šruder protiv Milutinova, šutirao je preok njega, ali je Nemačka došla do novog napada i faula. Ispala je Srbija u odbrani i Fojtman je poentirao ispod koša. Ideeee nova trojka, Vanja Marinković je ovoga puta pogodio!

04:27 (16:14) - Odlično je Tajs odigrao u napadu, izbacio je defanzivce Srbije i lako je pogodio potom. Trojka Bogdanovića od tablu! Povela je Srbija.

05:13 (13:12) - Promašio je Stefan Jović sada šut sa poludistance. Na drugoj strani je fauliran Vagner, a on koristi oba bacanja. Centri Srbije igraju odlično, Milutinov je ostavio za Nikolu Jovića i on je to iskoristio.. Auh, zaspao je malo Bogdanović u odbrani i to je iskoristio Andreas Obst. Lepa akcija iz auta i Vanja Marinković je postigao poene.

06:24 (9:8) - Dobrić je morao da izađe napolje zbog povrede, a Fojtman je postigao trojku, dok je Bogdanović poentirao potom posle ofanzivnog skoka Milutinova. Sada je propustila sudijska trojka da dosudi faul, dok je potom to iskoristila Nemačka, koja je došla do slobodnih bacanja, gde je Franc Vagner pogodio jedno bacanje.

07:41 (5:4) - Srbija je imala prvi napad, Jović je pokušao pored Tajsa, ali je načinio faul košarkaški Nemačke. Pogađa Stefan Jović trojku! Maši Obst, sačuvao ga je Bogdanović, a Nikola Jović zakucava! Sada Nemačka uspeva da do poena. Promašio je Dobrić trojku, a to koristi Šruder i poentira.

KOMENTAR PRE MEČA:

Gotovo je, Mundobasket se sveo na samo dva slova nakon što su 32 ekipe krenule u pohod na to Svetsko zlato. Srećom po nas, naš narod, Srbija se nalazi u jednoj od te dve selekcije, pošto će u velikom finalu u Manili igrati protiv Nemačke od 14 časova i 40 minuta (RTS 1, Sport klub 1).

Kada se pogleda unazad, kada se vreme vrati na sam početak turnira, malo ko je verovao da okrnjeni sastav Srbije i može da stigne do nekog velikog rezultat. Čak i oni najoptimističniji, selektor, čitav tim, svi su se nadali samo da se obezbedi viza za Olimpijske igre u Parizu. To je bio primarni cilj, a medalja...

Niko medalje nije pominjao.

Korak po korak, mic po mic, naša selekcija je porazom od Italije dodatno iskomplikovala svoj život na Filipinima, tada je bilo bojazni da će duel sa Amerikancima doći u četvrtfinalu. Ipak, "Bogovi košarke", okrenuli se na stranu Srbije, Litvanija je slavila protiv SAD, na taj način je zakazala duel sa Orlovima, koji su ih i izbacili.

Naišla je Kanada, opet je Srbija bila autsajder, ali, slavili su Orlovi još jednom. Pokazali su da imaju mnogo kvaliteta, mnogo petlje. S druge strane, Nemačka je slavila protiv Amerike i pokazala je da Evropska košarka nije mrtva.

Još jedan meč, još 40 minuta... 'Ajmo Orlovi, pa šta bude. Za istoriju, za ono što čitava nacija čeka.

Telegraf.rs