Piksi pred NAJTEŽIM ZADATKOM! Treba ubediti igrača Liverpula da zaigra za Srbiju

Veliki zadatak je ispred Dragana Stojkovića Piksija

Došao je Dragan Stojković Piksi na klupu fudbalske reprezentacije Srbije, došao je i napravio čudo.

Odveo je Orlove na Svetsko prvenstvo i to pobedom protiv Portugalije u Lisabonu, ali je tokom svog mandata na klupi reprezentaciji uradio i nešto bolje - pobrinuo se za jačanje našeg tima i sprečavanje "odliva" talenata.

Piksi je verovatno, prema mnogima, jedan od najboljih fudbalera koje je Jugoslavija (Srbija) ikada i dala travnatim terenima. Igrao je za Radnički iz Niša, potom i Crvenu zvezdu gde je postao legenda, Olimpik iz Marselja, Veronu i Nagoju.

U svakom klubu je ostvario trag, zbog čega i slovi za jednu od najvećih legendi čitavog jugoslovenskog fudbala.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Kao takav, jasno je bilo da će njegov dolazak značiti puno. Autoritet, znanje i umeće - sve na jednom mestu. Na sve to, Piksi je doneo i ogromno samopouzdanje našem timu zbog svojih konferencija gde je uporno tvrdio da će otići na Svetsko prvenstvo, što je i učinio na kraju. Pobedio je Portugaliju u njihovom gradu i pokazao svima da se Piksi ne šali.

Međutim, pored rezultata na terenu, Piksi je poentirao i van njega. Svakog fudbalera koji se dvoumio oko reprezentativnog dresa, uspeo je da ubedi da zaigra za Srbiju, dok je pred njim i najteži zadatak - prvotimac Liverpula Stefan Bajčetić.

Piksijev uticaj - Tu su četvorica, fali još jedan i sve je spremno za Katar

Najveću pobedu je Piksi uspeo da odnese u slučaju Lazara Samardžića, fudbalera Udinezea koji je prošao sve mlađe selekcije Nemačke, ali je odlučio da, kada se radi o seniorskom fudbalu, zaigra za reprezentaciju zemlje odakle potiče (rođen u Berlinu).

Piksi je o ovome obavestio na konferenciji za štampu, što je izazvalo i dodatno euforiju u taboru našeg tima, s obzirom na to da se radi o izvrsnom fudbaleru koga je Nemačka "otela" od naše selekcije u prošlosti. Dobio je Samardžić "desetku" Pancera, kapitensku traku, ali sada se sve to promenilo posle jednog razgovora sa Lazarom, gde mu je predočio svoju viziju i uspeo da ga ubedi da obuče dres Orlova.

Nije ovo prvi slučaj da Piksi izvojeva pobedu na ovom planu, ranije je to uradio još čak pet puta, od kojih mu je jednom FIFA stala na put.

Selektor Srbije je dosad odradio i razgovore sa Lijankom Vojnovićem, brazilskim fudbalerom, štoperom, koga je takođe ubedio da zaigra za našu selekciju, ali mu je FIFA zabranila da se to i dogodi, jer je igrao utakmicu za selekciju Brazila do 23 godine.

Ipak, više sreće je Piksi imao sa drugom dvojicom štopera - Srđanom Babićem i Erhanom Mašovićem, te su obojica odlučili da u karijeri nose dres Orlova, a ne susedne nam Bosne i Hercegovine, koja je takođe opasno zagrizla za ove fudbalere.

Još jedna "pobeda" Dragana Stojkovića Piksija jeste i to što je uspeo da ubedi Stefana Mitrovića da ipak odabere našu selekciju. Letošnje pojačanje Crvene zvezde je na stolu imalo i poziv Kanade, koja ga je već videla u timu za Svetsko prvenstvo u Kataru, ali...

Letos je prvo stigla ponuda Crvene zvezde i kupovina iz Radničkog iz Niša, usledila su dva gola, što je privuklo pažnju Piksiju, koji se nije mnogo dvoumio i odmah se "bacio na posao" kako bi privoleo ovog fudbalera da i on obuče dres Orlova.

Ovo su Piksijeve pobede, ali ona najteža tek sledi...

Stefan Bajčetić - Najteži izazov našeg selektora

Već se dugo kroz medjie, fudbalske znalce, navijače i trenere provlači ime novog prvotimca Liverpula - Stefana Bajčetića. Sin bivšeg fudbalera Crvene zvezde i VojvodineSrđana Bajčetića, za jako kratko vreme uspeo je da privuče pažnju na sebe i zaradi mesto na Enfildu u četi Jirgena Klopa.

Međutim, Stefan je rođen u Vigu 2004. godine, kada je njegov otac već završio profesionalnu karijeru. Zbog mesta rođenja, ali i majčinog prezimena (Makijera), Stefan je dobio i špansko državljanstvo, kao i poziv mlađih selekcija "Furije".

Karijeru je mladi Bajčetić započeo u Selti, gde je počeo da trenira sa devet godina, a ostao je sve do 16. godine, kada je stigao poziv Liverpula. Nije se mnogo dvoumio Stefan, otišao je u Englesku i sada, dve godine kasnije, došao je i do prvog tima sa 17. godina.

Kako je još mlad, tek mu je 17 godina, Bajčetić još ima vremena da odluči za koji će nacionalni tim igrati, te će morati da bira između Španije i Srbije. Bez obzira na to kakav je Piksi imao ranije uticaj na ostale, ovo će i njemu predstavljati dosta velik zadatak.

Stefanov otac, Srđan, već je isticao za medije da bi voleo da njegov sin zaigra za Srbiju.

Videćemo šta će doneti budućnost, hoće li on uopšte biti zanimljiv selektorima. Moja je želja da on igra za Srbiju. Do 21. godine bi morao da odluči, a dotle ima još mnogo vremena, jer tek je pre nekoliko dana napunio 17 godina. Sada igra za U18 Španije, prihvatio je poziv, budući da većinu fudbalera tamo poznaje i da je protiv mnogih igrao - rekao je Srđan Bajčetić za "24sedam".

Ima još vremena da Stefan odluči, ali s obzirom na to da igra na pozicijama štopera i zadnjeg veznog, bio bi jako veliko pojačanje našoj reprezentaciji.

(Telegraf.rs)