Piksi ljut zbog male posete na stadionu!

Strateg Orlova govorio o maloj poseti navijača na utakmici protiv Norveške, te se dotakao atmosfere na drugim evropskim stadionima

Selektor fudbalske reprezentacije Srbije Dragan Stojković Piksi održao je u subotu konferenciju za medije povodom utakmice protiv Slovenije u sklopu 2. kola Lige nacija!

Orlovi su u četvrtak poraženi od Norveške na Marakani rezultatom 1:0, a na istom stadionu će od 25.45 časova u nedelju dočekati Slovence.

Iskoristili smo vreme da izanaliziramo sve što se desilo i ono što treba da se desi. Sigurno da je bilo neke manje dobrih i dobrih stvari, bez obzira što je rezultat bio negativan. Ostajemo pri stavu da budemo pozitivni. To je model viđen u drugom poluvremenu protiv Norveške koje je proteklo u dominaciji, izostao je samo gol - rekao je Stojković i dodao:

Najviše sam zadovoljan pozitivnom reakcijom igrača u svlačionici. Videla se želja, nisu želeli da izgube bez borbe. Ono što rade je stil fudbala koji želimo da igramo. Model iz drugog poluvremena bismo morali da pokažemo protiv Slovenije. Na igračima je da pronađu motiv i poslednji atom snage. Da daju od sebe koliko mogu. Daleko od toga da mislimo da će biti laka utakmica, moramo apsolutno ozbiljno da shvatimo.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Najavio je Piksi i promene u startnoj postavi.

Veoma je teško fizički. Moramo da prihvatimo program, a to je četiri utakmce u 10 dana. Vidimo da igrači nisu na stopostotnom nivou, što je normalno. Pokušaćemo da osvežimo tim sa novim imenima. Ovo je jedna prilika, da posle lošeg starta tražimo mogućnost da se povrati samopouzdanje. Da potvrdimo rejting koji imamo, a pobeda je jedina koja donosi spokojstvo i satisfakciju. Jedna od opcija je igrati sa dva napadača, zašto da ne? Videćemo kako će igrači reagovati. Neki su imali poštedu, a sa drugima smo pokušavali da uigravamo linije. Želimo pobedu uz sav respekt prema Sloveniji, da povratimo ono što smo izgubili protiv Norveške.

Govorio je Piksi i o iznenađenjima koje su se desile u Ligi nacija, odnosno koliko je to povezano i sa nepopularnim terminom za igranje. Podsertimo, mnogi igrači su otišli na odmor, pa su morali ponovo da se "vrate u sedlo."

To se negde i uklapa u naše razmišljanje. Gledajući te rezultate, to se ne razlikuje previše od toga što ja mislim. Prateći stranu štampu vidim da su pojedini selektori i igrači razočarani s obzirom na kalendar. Ovo je vreme odmora i za porodicu. Ne tražimo nikakav alibi, ali su rezultati pokazali da je to negde ono što i mi mislimo. Ovih par dana u razgovorima koje sam imao sa igračima, sve se svodi na iscrpljenost, umor, zasićenje. To je istina. Možete da vidite preko Mitrovića, Tadića, Sergeja i svih ostalih koji su imali ful sezonu. Zato i kažem da rezultate koji će se desiti u ovom periodu ne treba gledati ni kao čudo, ni kao tragediju. Smatram da je to vreme da i neki drugi igrači dobiju šansu. Pa kad me neko pita što stavljam Jovića kada on u Realu ne igra. Pa kako da dobije na samopuzdanju? Ja u njih ne sumnam, jedino me brine psiha i fizika. Što se tehnike tiče ne brinem, igrači shvataju kako treba da igraju i ponašaju se na terenu. Bilo bi sa moje strane suludo da forsiram jedan te isti tim da igra sve ove utakmice. Verovatno će svi dobiti šansu da igraju.

Na pitanje vezano za navijače, odnosno da li je podrška trebalo da bude veća, selektor je rekao.

- Kada vidite slike iz Glazgova, Kopenhagena, Budmpešte, Osijeka... osećate se malo prazno. Ali, Bože moj, ne možemo da teramo ljude da dolaze na utakmicu. Hvala svima koji su došli protiv Norveške, ja sam takav da ću se i jednom čoveku zahvaliti ako dođe da nas podrži. Koliko god ih dođe morate da ih poštujete i date sve od sebe. To je obaveza prema samim sebi i prema njima. Daleko od toga da ne bismo želeli da bude pun stadion i da vetar u leđa igračima. I te kako prija. Ali dobro, svako ima pravo izbora. Na nama je da se borimo i verujem da će to neko nagraditi. Aplauzom ili kako već. To je sasvim dovoljno.

(Telegraf.rs)