Pešić otkrio dve ključne stvari sa kojima ćemo savladati Kanadu

Selektor je dobro raspoložen, a ističe da su i košarkaši "zategnuti"

Selektor Srbije Svetislav Pešić održao je poslednji trening pred polufinale Mundobasketa, gde Orlovi igraju protiv Kanade, a takođe se na samom kraju obratio i srpskim medijima i najavio ovaj duel.

Na samom kraju viđeno je i sramno ponašanje PR-a Kanade, koji je faktički dok je Pešić davao izjavu urlao i terao srpskog selektora i novinare iz hale.

Pešić se na to nije preterano ni osvrnuo, a bio je dobro raspoložen i na početku razgovora, kada je upitan koliko su spremni za meč sa Kanadom.

To ćemo da vidimo tek sutra, spremamo se - počeo je selektor, a zatim se osvrnuo na Kanadu.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Gledao sam utakmice, pogotovo sada kada su sve važne. Fantastična ekipa, imaju "size", igraju "small ball" košarku sa četiri spoljna i jednim visokim, to fantastično rade, to je NBA košarka. Nije to ništa novo, ali je interesantno kako ćemo se mi organizovati, kako ćemo da podelimo zadatke u odbrani, ko će koga da čuva i kako ćemo da odgovorimo na njihov napad u tranziciji i kontra-napade, gde su fantastični. Imaju igrače koji igraju u NBA sa dobrim statistikama, dobri individualni napadači, ekipa koja je možda od svih ekipa pokazala najbolju odbranu, zato su i tu, zbog individualnog kvaliteta, ali za razliku od nekih ekipa koje imaju individualni kvalitet, oni igraju i odbranu.

Pešić je otkrio i šta je recept za uspeh protiv Kanade, a to je neutralisanje njihova dva glavna oružja.

- Moramo da se borimo svim silama da im onemogućimo ono što ih najviše karakteristiše, to je tranczicija u napadu i 1 na 1. Oni mnogo dobro kontrolišu loptu, brzi su, jaki, atletski sposobni. To će nas koštati u radu nogama, ali to je to, polufinale. Igramo sa najboljom ekipom. Nemačka jeste jedina bez poraza do sada, to su svi očekivali, ali Kanada je potpuni paket od svega što smo videli u napadu i odbrani i pokazali su da su najbolja ekipa. Imaju i evropskog trenera i tačno se vidi njegov uticaj, malo su se prilagodili FIBA pravilima, za razliku od Amerikanaca recimo.

Selektor je otkrio i da su svi igrači dobro i da nema ozbiljnijih problema sa povredama.

- Dobro smo, odmorili smo se, trenirali, ima uvek neka povredica, ali nisu povrede koje eliminišu nekoga da ne može da igra, svi smo raspoloženi i spremni. Tenzija je korisna, kada je prisutna i u rukama i u nogama i glavi, onda povećava i bolju koncentraciju i na zadatke i na igre, mislim da smo u dobrom stanju. Tenzija za mene je nešto pozitivno, mi smo zategnuti što kažemo. Na prvoj konferenciji sam rekao da je glavni cilj da probamo da odemo na Olimpijske igre. Ova generacija 1994. i 1995, da obeleže dres srpske košarke. Svi se oni raduju i nadam se da će to biti motivacija sutra - zaključio je Pešić, pre sramnog urlanja PR-a kanadske reprezentacije.

(Telegraf.rs)