Osvajač EVROLIGE novi trener CRVENE ZVEZDE?

Košarkaški klub Crvena zvezda u potrazi je za trenerom posle odlaska Milana Tomića.

Trenutno će privremeno voditi ekipu Andrija Gavrilović, pomoćnik Tomića, a ne bi bilo čudo ni da ostane do kraja sezone, ako u narednih nekoliko utakmica podigne tim.

Nije isključeno ni da sadašnji trener FMP-a Vladimir Jovanović preuzme Zvezdu, kako je i sam Čović istakao, fale nam mladi stručnjaci, a on spada u mlade i perspektivne.

Ipak, pitanje je za koju će se opciju odlučiti crveno-beli. Sa budžetom od 8,3 miliona evra bi mogli da priušte i jačeg trenera.

Ako, žele da idu na iskustvo, i ako se pogleda tržište iskusnih trenera trenutno je slobodan Ćavi Paskval (47), Katalonac koji je vodio Barselonu od 2008. do 2016 i sa njom osvojio Evroligu 2010. Tada je i bio i trener godine u ovom takmičenju a igrao je ukupno 5 fajnal forova sa Barsom.

ćavi Paskval

Za 300.000 evra Zvezda bi mogla da dobije iskusnog trenera Foto: MN Press

Osim toga osvojio je i četiri titule prvaka Španije, tri Kupa Kralja, dve titule prvaka Grčke i dva grčka Kupa. Sa Panatinaikosm je eliminisam dva puta u četvrtfinalu, od čega jednom kada je imao prednost domaćeg terena,a zatim je 2018/19 otpušten i sada je slobodan.

Njegova cena je oko 300.000 evra, što za Zvezdu ne bi trebalo da bude problem, jer dobija veoma iskusnog trenera koji zna kako se osvajaju trofeji. Osim toga on forsira napadačku košarku, koja je prikazana baš 2010. kada je superiorno osvojio Evroligu.

(Telegraf.rs)