NIJE SVE TAKO CRNO! Evo šta je potrebno Srbiji da prođe dalje i izbegne Amerikance

Nije sve tako crno...

Košarkaška reprezentacija Srbije je pretrpela veoma neugodan poraz od Italije na Mundobasketu sa 78:76, čime su malo i zakomplikovali svoje šanse da se pronađu u idućem krugu.

Sada je pobeda protiv Dominikane, doslovno, moranje.

Čak i uprkos ovom porazu, nije Srbija izgubila svoje šanse da završi ovaj deo takmičenja na drugom mestu i da na taj način izbegne SAD u četvrtfinalu, međutim, moraće Orlovi da zasuku rukave u meču sa Dominikanom.

Naravno, neće biti lako, pogotovo kada se doda na sve to i činjenica da je Dominikana slavila protiv Italije u prvom delu takmičenja.

Šta treba Srbiji za prvo mesto?

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Srbija i Dominikana su preneli u drugu fazu takmičenja po tri pobede, dok su Italija i Portoriko imali po pobedu manje.

Ukoliko Dominikana opravda ulogu favorita protiv Portorika i slavi, oni će se naći na prvom mestu sa skorom od 4-0, odmah zatim će biti Italija sa 3-1, pa potom i Srbija sa identičnim skorom.

U poslednjem kolu, Srbija će igrati protiv Dominikane, dok će Italija odmeriti snage s Portorikom. Ako, Srbija i Italija opravdaju uloge favorita i Orlovi savladaju Dominikanu, a Azuri Portoriko, onda će sve tri ekipe biti sa identičnim skorom 4-1, kada će se napraviti krug.

Ono što je izuzetno bitno u toj situaciji za Srbiju jeste koš-količnik sa ostalim ekipama. Uprošteno, Srbija u eventualnom krugu sa Italijom i Dominikanom ima količnik od -2, Italija ima -3, dok je Dominikana na +5.

To automatski znači da je Srbiji potrebna pobeda od najmanje četiri poena protiv Dominikane, kako bi došla do prvog mesta u grupi! Time bi Dominikana zauzela drugo mesto sa koš količnikom od 1, dok bi Italija napustila takmičenje.

U slučaju da Dominikana ne dobije Portoriko, a doživi poraz od Srbije, dok Italija zabeleži pobedu protiv Portorika, onda će Italija biti prva na tabeli, zbog boljeg međusobnog skora sa našom reprezentacijom.

(Telegraf.rs)