Nećete verovati koliko će Srbija zaraditi od MUNDOBASKETA

FIBA nema najbolju reputaciju u svetu zbog svog poslovanja, ali kako plaćaju videćemo sada

Poznato je da košarka nije najplaćeniji sport i njegova isplativost, van NBA lige, se često preispituje, pogotovo u Evroligi gde klubovi često posluju u minusu.

Međutim, nagradni fond u nacionalnim takmičenjima se ne spominje često, a sada su izašle cifre koliki je nagradni fond Mundobasketa.

Ukupni nagradni fond će biti 3,2 miliona evra i taj će novac biti razdeljen svim ekipama podjednako. Na to će svaka od te 32 ekipe dobiti bonus od 50 hiljada evra zato što su uspele da se plasiraju na prvenstvo, dok će najboljih 16 timova inkasirati dodatnih 100 hiljada evra.

Ovo bi trebalo da znači da će Srbija inkasirati najmanje 250 hiljada evra u slučaju da ne postoji bonus za visok plasman neke reprezentacije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Ovaj novac većim zemljama predstavlja statističku grešku, međutim za nešto manje reprezentacije i manje zemlje ovo može biti dobar podstrek i dobro ulaganje u dalji rad i razvoj.

Ipak, jedna je stvar očigledna, a to je da se mora raditi na isplativosti i popularnosti košarke, ukoliko planiramo da se takmičimo sa NBA ligom.

(Telegraf.rs)