Najveći promašaji Real Madrida? Među njima i fudbaler Crvene zvezde a nije Luka Jović

Španska "Marka" sastavila je listu najvećih promašaja u istoriji Reala i na njoj su šestorica igrača koji su stigli kao velike zvezde, ali su potpuno podbacili.

Na listi nema Luke Jovića, još uvek aktuelnog člana "kraljevskog" kluba, ali ima drugog bivšeg igrača Crvene zvezde.

Naravno, to je Robert Prosinečki, a spisak deli još sa još Džonatanom Vudgejtom, Kakom, Arjenom Robenom, Garetom Bejlom i, poslednjim, Edenom Azarom

Španci često kritikuju Azara, koji je stigao da bi zamenio Kristijana Ronalda, ali je često povređen, ima puno problema i ni izbliza nije opravdao očekivanja.

Zbog toga je "Marka" napravila tekst u kom je poseban deo posvetila Prosinečkom, koji je stigao na "Santjago Bernabeu" kao jedan od najboljih igrača na svetu.

Prosinečki je dres Madriđana nosio od 1991. do 1994. godine došavši upravo iz beogradskog kluba posle osvajanja Kupa šampiona.

Transfer je iznosio, za to vreme, vrtoglavih 16.000.000 evra, odigrao je 55 utakmica i postigao 10 pogodaka.

Promenio četvoricu trenera (Radomira Antića, Lea Benhakera, Benita Flora Vinsentea del Boskea), ali nije uspeo da se prilagodi.

"Ne znam šta mi se dogodilo u Realu", citira "Marka" izjavu Prosinečkog, a zna se da je gro njegovih problema bio mišić koji mu je u prvih devet meseci čak pet puta stradao.

Njegove probleme je pokušao da objasni tadašnji klupski lekar Reala dr Herador.

"Problemi koje Prosinečki ima sa mišićima mogu da nastanu i zbog infekcije, ali svi testovi koje smo odradili kako bismo pronašli uzrok nisu pronašli ništa",
 rekao je Herador.

Poznato je da je imao problema sa zubima po dolasku u Madrid, a pričalo se da je problem psihološke prirode jer nije uspevao da se prilagodi na novu zemlju i jezik.

"Nisam se dovoljno brinuo o sebi? Ne znam. Pazio sam na svoje zdravlje, ne mogu da kažem da se nisam čuvao. Imao sam peh sa povredama i mišićima, ali to je život, to jefudbal. Takve stvari se događaju. Ipak, srećan sam što sam igrao za klub kao što je Real", prenosi "Marka" izjavu "Žutog" iz 2018. godine.

U poslednjoj godini ugovora sa Realom Prosinečki je otišao na pozajmicu u Ovijedo.

Tamo je igrao veoma dobro, a potom je stigao poziv Johana Krojfa i odlazak u Barselonu.

B92