Menja se plan za nastavak sezone i završnicu

 Idalje je svaki scenario u magli zbog epidemije virusa

Evroliga će, kao i sva takmičenja na planeti, zbog pandemije koronavirusa pretrpeti znatne organizacione promene, postoji nekoliko scenarija o završetku sezone, a u četvrtak je vođstvo najkvalitetnijeg takmičenja sa time upoznalo sve klubove participante lige.

Utakmice Evrolige prolongirane su za 11. april, to je projekcija na osnovu ranije situacije sa epidemijom, ali niko sa sigurnošću ne može da tvrdi da će se tog dana utakmice igrati.  I dalje sve zavisi od toga kako će se razvijati situacija sa širenjem virusa. Evroliga je poručiala da prati sve objave nadležnih zdravstvenih organizacija i u skladu sa njima će i donositi dalje odluke.-0:32

Evroliga je svim klubovima otud i poslala pismo u kojem ih je obavestila da se zasad preispituje nekoliko scenarija za nastavak sezone.

Nije vredno sad hipotetički diskutovati o mogućim scenarijima. Naravno da smo već pričali o tome, ali će sve biti jasnije kada budemo imali neke sigurne znake da se takmičenje može nastaviti. Do tada, pokušaćemo da pronađemo najbolju moguću soluciju da se završi sezona i da proglasimo šampiona - rečeno je u saopštenju.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Fajnal-for je, kao što je poznato, zakazan u Kelnu 22. maja, što i dalje ostavlja dovoljno prostora da se taj događaj ne pomera, ali se uveliko razmišlja o alternativnom datumu.

- Taj scenario je i dalje moguć, ali se šanse umanjuju iz dana u dan. Zajedno sa gradom Kelnom i upravom hale već razmatramo pomeranje fajnal-fora za drugi datum. Naš prioritet je da održimo dinamiku takmičenja kao što je dosad bilo, zajedno sa fajnal-forom, koji bi samo bio pomeren. Navijačima koji su kupili karte za završni turnir iste će biti refundirane onog trenutka kada bude određen novi datum odigravanja fajnal-fora.

Zbog prekida sezone, pojavilo se i pitanje isplate igrača za vreme pauze, što je takođe bila jedna od tema poslednjeg sastanka vođstva klige, klubova i Asocijacije igrača.

- U stalnom smo kontaktu sa Asocijacijom igrača i postigli smo određene dogovore na nekoliko tema. Nastavićemo da tražimo najbolje rešenje za novonastalu situaciju, koja je specifična i zahteva odricanja svih učesnika. Mnogi mediji su objavili kontradiktorne i netačne podatke o ovoj temi. Zajednički cilj je da svi članovi postignu međusobni dogovor, s obzirom na specifične uslove sa kojima se susreću svi sportski klubovi širom sveta, kako bi se smanjio finansijski efekat virusa Covid-19.

Telegraf.rs