Marko Jagodić Kuridža napušta Crvenu zvezdu i seli se u Crnu goru

Iskusni krilni centar pred novim potpisom, nezvanično saznaje Mozzart Sport

Zastalo je sve na trenutak u Podgorici zbog transfera Nikole Ivanovića u Crvenu zvezdu.

Ne samo zato što je Budućnost izgubila ponajboljeg igrača i dete grada, već i zato što je on izabrao transfer u red najvećeg konkurenta za titulu na Jadranu.

Kako nezvanično saznaje Mozzart Sport, sada bi mogao da se dogodi transfer u suprotnom smeru pošto se Marko Jagodić Kuridža nalazi pred potpisom za crnogorskog šampiona.

Iskusnom krilnom centru istekao je ugovor sa Crvenom zvezdom i slobodan je u izboru nove sredine, a kako se može čuti najbliži je tome da zaduži opremu podgoričkih Plavih. Koliko se na Jadranu cene kvaliteti Jagodić Kuridže govori i to što je bio meta ljubljanske Cedevite Olimpije.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Marko Jagodić Kuridža je boje Crvene zvezde branio poslednjih godinu i po dana. Stigao je krajem decembra 2019. godine iz Primorske na insistiranje tadašnjeg trenera Dragana Šakote.

Zadržao je status prvotimca i posle dolaska Saše Obradovića, ali i kada je nekadašnjeg jugoslovenskog reprezentativca zamenio Dejan Radonjić. Sa Crvenom zvezdom osvojio je triplu krunu, a nagrađen je i zvanjem najkorisnijeg igrača završnice domaćeg kupa. Pred kraj sezone je povredio koleno i od tada je igrao znatno manje.

Budućnost je u sredu dovela prvo pojačanje u vidu Edina Atića. Reprezentativac Bosne i Hercegovine potpisao je ugovor na dve godine. Pre Atića na klupu Budućnosti vratio se Aleksandar Džikić kao naslednik Dejana Milojevića koji je otišao u Golden Stejt Voriorse.

Jagodić Kuridži bi Budućnost bila deseti različiti klub u bogatoj karijeri koju je započeo 2005. u subotičkom Spartaku.

Igrao je još u Novom Sadu, Čapljinoj Lasti, Borcu iz Banjaluke, Ciboni s kojom je bio šampion Jadranske lige 2014. u Beogradu, a bio je još i član Nimburka , Ostendea i Primorske pre transfera u Crvenu zvezdu.

Tokom dosadašnje pečalbe bio je šampion Srbije, Hrvatske, Češke, Belgije, Slovenije, kao i osvajač kupova, a osvojio je i ABA 2 ligu...

Mozzartsport