Mamić: “Vučić je neodvojiv od Zvezde, crveno beli će prestići Dinamo”

Mamić: "Vučić je neodvojiv od Zvezde, crveno beli će prestići Dinamo"

Nekadašnji funkcioner Dinama Zdravko Mamić prognozira da će crveno-beli biti lideri u regionu.Foto: GNK Dinamo Zagreb

Zdravko Mamić je u razgovoru za “Sportal” pričao o mnogim temama, a dotakao se i Crvene zvezde.

“Prijatelj sam sa generalnim direktorom Crvene zvezde Zvezdanom Terzićem. Kao i sa nekim drugim ljudima zaposlenim u Zvezdi. Dakle, Zvezdin povratak na staze stare slave je upravo počeo sa Svetozarom Mijailovićem, Zvezdom Terzićem, Mitrom Mrkelom… I dolaskom Aleksandra Vučića na vlast. Zvezda je neodvojiva od Vučića i Vučić je neodvojiv od Zvezde. Zahvaljujući rezultatima Zvezde, ali i Partizana, Srbija je prestigla Hrvatsku na tabeli po kojoj se rangiraju. Pa će tako od sezone 2023/24 Srbija imati dva predstavnika u Ligi šampiona, jednog direktno u grupnoj fazi, a jednog u kvalifikacijama. I možete misliti koliko će zaraditi novca. A, od 2024. ide nova reorganizacija Lige šampiona, neće biti više grupe po četiri tima, već grupe od deset. Već će zna da će fond nagrada biti uvećan 50 odsto. I ako neko lud ne ugasi svetlo u Crvenoj zvezdi, ona će prestići ne samo Dinamo, već klube širom Evrope. Jer, će generisati ozbiljan novac. I sa tim novcem će kupovati bolje igrače. Ujedno, biće teško dostići Zvezdu, čak i mom Dinamu.”, rekao je Mamić i dodao:

“Govorio sam o nekoj bližoj budućnosti. Danas je Dinamo jači od Zvezde, da ne ispadne da samo njih hvalim. Jer moj prijatelj Terza stalno uklizava “Mi smo Zvezda, mi smo najbolji”. Ja bih rekao da su na dobrom putu, čak im prognoziram veliku budućnost, nažalost i veću nego mom Dinamu. Jer Dinamo je prepušten sam sebi, isključivo ljudima koji su zaposleni u radnoj zajednici i ponekom mom savetu i intervenciji. Dinamo žele svi u Hrvatskoj da unište. Dakle, Dinamo je bolji, ali Zvezda ima već perspektivu. Inače, ne možemo porediti Partizan sa Hajdukom. Partizan je osvajao titule, imao je zapažene uloge u Evropi. I temeljima rezultata Zvezde i Partizana u evropskim takmičenjima, kumulativno sabrano su stigli ti bodovi i ta priča o dva tima u Ligi šampiona. I samim tim će srpski fudbal ići više u odnosu na hrvatski. Hrvatsku spašavaju Dinamo i reprezentacija.”

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Najveća privilegija srpskog fudbala je dolazak Piksija.

“Srpska reprezentacija glavinja već decenijama. Ona nema lošije igrače u odnosu na Hrvatsku, već možda ima i bolje. Ali, niste izgradili kult zajedništva i kult reprezentacije. I prognozirao sam, a vi ste mi svedok, da će Piksijev dolazak sve promeniti. da će biti garancija uzleta Srbije. I, evo, tome sad svedočimo. Samo kad je došao jedan normalan tip. Iako Piksija ne poznajem, osim kao igrača, znao sam da je fudbalska veličina i osetio da je ljudska veličina. I očekivao sam kada je on došao da će Srbija otići u visine ili da će on reći “ovde nema spasa i pomoći”. Najveća privilegija srpskog fudbala je dolazak Piksija na mesto selektora reprezentacije. Jer tu nema mesta za menadžere i za kokošare, koji su sastavljali reprezentaciju. To je kod Piksija nemoguće i odmah se vidi rezultat.”, zaključio je Mamić.

Izvor: BUTASPORT