LEGENDARNA PRIČA! Došao je tramvajem na Marakanu, dao dva gola Realu i otišao kući

Zvezdina legenda ispričala zanimljivu priču iz karijere

Vladimir Petrović Pižon jedna od pet Zvezdinih zvezda imao je zaista zanimljivo i drugačije detinjstvo od ostalih velikih fudbalera. 

Za razliku od mnogih on je odrastao na beogradskom asfaltu, živeo na Zvezdari a u Zvezdi je bio od svoje 14 godine i može se smatrati "detetom"crveno belih.

Kao 17-godišnjak je igrao prijateljsku utakmicu protiv Reala, koju je beogradski tim dobio 4:1. Na tom meču postigao je dva gola i bio je proglašen igračem utakmice, a do stadiona je tada išao tramvajem.

- Imao sam 17 godina tada, normalno je bilo. Nisam verovao da ću da igram jer znam da kada Miljan pravi trening pre utakmice, on uvek postavi igrače kako će da igraju predstojeći meč, a ja sam tada tek počeo da igram.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

- Prošlo je možda mesec dana. Tu je bio Cole Janković, koji je bio fenomenalan igrač. On je igrao na poziciji desnog krila. Bio sam na treningu, ali mi je Miljan rekao da sednem sa strane sa pokojnim novinarom Ljubišom Vukadinovićem, da sa njim malo popričam i da onda uđem na teren - rekao je Pižon u emisiji Sport Light na Sport klubu.

- To je trajalo, trening se završio, a ja nisam ušao. Odmah sam mislio da neću da igram. Otišli smo kući tramvajem, a neki su otišli kolima. Stariji su imali kola, a ja sa 17 godina nisam ni vozačku mogao da imam - prisetio se Pižon i dodao:

- Kada sam se probudio ujutru, bilo mi je dosadno, nisam imao šta da radim i pomislio sam da odem da igram košarku, da mi prođe vreme. Posle toga sam ručao kod kuće, peške otišao od Gradske bolnice do Vuka i travajem na stadion. Nikad neću zaboraviti, imao sam tada neki kratak šorts za fiskulturu.

- Gledam ja moje noge i kažem sebi: ‚Gde ja da igram sa ovim ljudima‘, noge kao pritke. Kada sam stigao na stadion, imali smo sastanak. Miljan kada drži sastanak, to je kao Sorbona – kako da igramo, šta da radimo, sve. Kada je prozvao moje ime ja sam se presekao.

Vladimir Petrović Pižon

Foto: Marko Jovanović

Čuveni strateg imao je priliku da tokom igračke karijere sarađuje sa velikim trenerskim imenima srpskog i internacioalnog fudbala.

- O Miljanu Miljaniću bih mogao da pričam satima, kakav je vizionar on bio. Bio je izuzetan trener. Branko Stanković je bio odličan na svoj način. Vujadin Boškov i Ivić takođe. Svako ima svoj način. Imao sam sreće da sam bio i kod Stankovića.

(Telegraf.rs/Sport klub)