Legenda Zvezde izgubila bitku za život!

Pre samo mesec dana je proslavio 60. rođendan

Tragične vesti stižu iz Ljubljane o smrti nekadašnjeg fudbalera Crvene zvezde Marka Elznera.

Jedan od najboljih slovenačkih fudbalera svih vremena preminuo je u 60. godini posle teške bolesti.

On je pre samo mesec dana proslavio svoj 60. rođendan.

Crvena zvezda se oprostila od njega saopštenjem na sajtu kluba.

- Fudbalski klub Crvena zvezda sa velikim žaljenjem obaveštava javnost da je danas u Ljubljani, posle duže bolesti, u 60. godini umro Marko Elzner.

Nekadašnji reprezentativac Jugoslavije nosio je dres Crvene zvezde u periodu od 1983. do 1987. godine, odigrao 128 utakmica uz tri pogotka, bio je deo generacije koja je osvojila titulu 1984. godine i Kupa Jugoslavije 1985. godine. Bio je odličan defanzivac, libero plemenitog kova i jedan od miljenika navijača našeg kluba. „U Crvenu zvezdu sam došao kao skijaš, a otišao kao kralj“, rekao je po odlasku u Nicu Elzner što dovoljno govori sa kakvim ponosom je nosio naš dres.

Sin nekadašnjeg istaknutog igrača i trenera Branka Elznera, stasavao je u Insbruku, igrao pre Crvene zvezde u Olimpiji, a karijeru posle Marakane gradio u Nici i Admiri. Za selekciju Jugoslavije igrao je 14 puta, bio je deo olimpijske selekcije koja je na OI 1984. u Los Anđelesu osvojila bronzanu medalju.

FK Crvena zvezda porodici i prijateljima Marka Elznera izražava poruke najiskrenijeg saučešća - navodi se na sajtu Zvezde.

Karijeru je počeo u Slovanu da bi potom prešao u ljubljansku Olimpiju koju je vodio njegov otac Branko da bi 1983. prešao u Zvezdu. Posle Zvezde je nosio dres Nice i austrijske admire.

Njegov sin Mario je takođe fudbaler i pre nekih desetak godina se dovodio u vezu sa dolaskom u Zvezdu, ali se taj transfer nije ostvario.

Espreso