“Florentino Perez je matora drtina koja će da uništi fudbal”

Bivši reprezentativac u razgovoru za Telegraf nije imao lepe reči za prvog čoveka novoformiranog takmičenja

Rade Bogdanović, bivši fudbalski reprezentativac naše zemlje i bivši igrač Atletiko Madrida, ekipe koja je prihvatila učešće u Superligi, bio je oštar prema prvom čoveku ovog takmičenja.

Kada god Rade negde gostuje, sve oči su uperene ka tom događaju jer je jedan od ljudi koji nema dlake na jeziku i otvoreno sme i može da priča o svim dešavanjima u svetu fudbala.

Čovek koji je igrao u nekim od najjačih liga na svetu poput Španije i Nemačke, veoma je ogorčen činjenicom da će se osnovati takozvana Superliga Evrope, u kojoj će se takmičiti i njegov bivši klub, a svoje impresije podelio je za Telegraf.

Dolaskom Arapa i Amerikanaca u klubove i u fudbal, bilo je jasno šta će se dogoditi. Ništa novo, ja sam davno rekao da će se fudbal razdvojiti na bogate i siromašne, bogati će da ga igraju, a siromašni će biti posmatrači. Pohlepa će preovladati i bogati će uzeti sve, dok ovim drugima ništa neće ostati.

Fudbal je postao trka za novcem. Kao kada deci date šećerlemu, a ono je odmah uzme i baci se na nju. Ali ja pitam, za koga će ga onda oni igrati? - razočarano konstatuje Rade Bogdanović.

Posebno oštar bio je prema Florentinu Perezu za koga smatra da je najveći krivac za trenutno dešavanje.

To je jedna matora drtina kojoj bi bolje bilo da ode kraj reke, povede unuke, ukoliko ih ima, i šeta se s njima. Neka iskoristi ovo malo vremena što mu je ostalo na neki lep način, a ne da upropašćava fudbal koji svi volimo - rekao je Rade Bogdanović za Telegraf.

Izuzev Atletiko Madrida, Rade Bogdanović je nastupao još za Željezničar, Bredu, Pohang, Verder... A odigrao je čak i tri utakmice za nacionalni tim Jugoslavije, dok je postigao dva pogotka.

Telegraf.rs