“Đoković, prvi čovek koji je deportovan jer nije uzimao lekove” Ameriški novinar ŠOKIRAO SVET!

Ričard Grenel okačio je interesantnu poruku na Tviteru

Najbolji teniser sveta, Novak Đoković stigao je u Srbiju nakon što je po odluci Federalnog suda Australije i tamošnjeg ministra za imigracije, Aleksa Hoka deportovan zbog "ugrožavanja javnog zdravlja i reda".

Njemu je prethodnog petka po drugi put poništena viza, posle koje se žalio pomenutom Sudu, ali je tročlano veće ipak presudilo u korist države Australije i Novak je prvim letom otputovao za Dubai, odakle je pronašao konekciju za Beograd.

Ne stišava se bura nakon njegovog "izbacivanja" sa ovogodišnjeg Australijan opena, mnoge druge države su se već javile i istakle da neće dopustiti Novaku da uđe na teritoriju gde se održavaju neki od turnira, pa je Đoković u velikom problemu.

Jedan od onih koji je stao na njegovu stranu jeste bivši izaslanik Sjedinjenih Američkih Država za teritoriju Zapadnog Balkana, kao i posrednik u dijalogu između Beograda i Prištine, Ričard Grenel.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

On je na svom Tviter profilu objavio fotografiju o kojoj se priča, na kojoj se vidi kako Đokovića "specijalci" odvode na aerodromu uz zanimljiv komentar - "Istina".

- Zamislite da ste prvi sportista u istoriji koji je zabranjen i deportovan zbog neuzimanja lekova - napisao je Grenel i pobrao broje reakcije.

Trenutno je ovaj tvit lajkovalo više od 5.000 ljudi, a preko 1.250 osoba ga je "retvitovalo" za samo tri i po sata.

(Telegraf.rs)