Detalji koji su oduševili Delije! Dragović dolazio iz Austrije da gleda Zvezdu

- Možda i završim karijeru u Beču, imama sada u glavi takvu ideju, ali nije to blizu - kaže Dragović

Štoper Crvene zvezde Aleksandar Dragović za Sportski žurnal pričao je o životu, karijeri i o još dosta sitnica koje su ga poveli na ovaj put koji gazi sada.

Moguće je da bi bilo ponuda velikih italijanskih klubova, ali nisam tip ljudi koji razmišljaju o tome šta bi bilo kad bi bilo.

Nisam hteo da idem u rizik, u neki rulet. Uvek sam želeo da doživim san da igram jednog dana za Zvezdu, sada se desilo i veoma sam srećan.

Imao sam i loše iskustvo sa Prvenstva Evrope 2016. godine, promašio sam penal i dobio crveni karton.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Nikad se ne zna šta može da se dogodi. Želeo sam da imam mirnu glavu, gazim, kao i što jesam – u zimskim danima vratio je Dragović misli na proleće i leto.

Na srpskoj Marakani ste prethodno igrali dva puta, kao reprezentativac Austrije i član bečkog kluba protiv Vojvodine?

- Prva utakmica za seniorsku reprezentaciju Austrije, imao sam 18 godina. I to baš protiv Srbije u Beogradu, nikada neću da zaboravim. Baš me je uhvatila nervoza, ali odigrao sam OK. Bili smo bolji, a izgubili. Selektor Konstantini mi je dao šansu i uvek sam mu zahvalan.

Jeste li pričali o toj utakmici po dolasku u Zvezdu sa tadašnjim reprezentativcima Srbije Stankovićem i Milijašem?

- Malo smo se šalili. Kad ja kažem da smo bili mnogo bolji i nesrećno izgubili, oni me pitali: „A, šta je bilo u Beču.“

Ekspresno ste stigli do prvog tima kluba Austrije, pa i reprezentacije?

- Prošao sam od šeste godine sve selekcije Austrije. Taj klub i Zvezda su mi u srcu. Možda i završim karijeru u Beču, imama sada u glavi takvu ideju, ali nije to blizu.

Aleksandar Dragović, FK Crvena zvezda

Foto: FK Crvena zvezda

Koji zvezdaški suvenir u Beču čuvate iz dečačkih dana?

- Od kad sam dete navijam za Zvezdu zbog dede. Kupovao mi je šalove, posteljinu za spavanje, dresove, išli smo zajedno iz Austrije na utakmice. Nešto od suvenira je i sada tu.

Koje sportove volite da gledate osim fudbala?

- Tenis kad igra Đoković. Skratio mi je pet godina života. Ha, ha...Svaka čast za sve uspehe, kapa dole! Neverovatan je.

Gleda li deda svaku vašu utakmicu u Zvezdi?

- Neke jeste uživo, ali veći deo vremena je u Austriji. Opasna je situacija sa koronavurisom i želim da moji najbliži budu bezbedni. Zdravlje je najbitnije u životu, nebitni su i fudbal i novac u odnosu na to - rekao je između ostaloga Dragović.

(Telegraf.rs)