Srbija treba da se čuva njega na svetskom prvenstvu!

Magija robusnog napadača

Nekadašnji fudbaler Partizana i kamerunski reprezentativac Leandro Tavamba imao je ključnu ulogu u pobedi svog Al-Tavona na gostovanju Al-Duhailu u prvom kolu Afričke Lige šampiona rezultatom 2:1, pošto je učestvovao kod oba gola.

Al-Duhail je poveo već u sedmom minutu preko Edmilsona Žuniora, ali je samo četiri minuta kasnije Tavamba pravim majstorstvom poravnao rezultat.

Dobio je loptu u prostor Kamerunac, video je da je golman domaćih bio daleko ispred gol linije i maestralnim lobom iz prvog kontakta sa oko 20 metara izjednačio na 1:1.

Iako je Tavamba poznat kao "razbijač", dobro se zna da mu ni prefinjenost nije strana, a boljeg dokaza od ovog gola nema.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

Međutim, to nije bilo sve što je Tavamba uradio. Bližio se kraj utakmice, igrao se 86. minut utakmice, tada je upućena duga lopta prema Tavambi, on se izborio za nju i veoma lepo je "štiklom" ostavio za Alvara Medrana koji je pogodio metu i doneo pobedu saudijskoj ekipi.

Tavamba bi mogao da bude i bitan faktor reprezentacije Kameruna na Svetskom prvenstvu u Kataru, a tome u prilog ide i podatak da je u revanš meču baraža za plasman na Mundijal odigrao 110 minuta protiv Alžira. Podsetimo, Kamerun se nalazi u Grupi G sa reprezentacijom Srbije, Brazila i Švajcarske.

(Telegraf.rs)