Crvena zvezda – Žalgiris (UŽIVO)

Pratite tekstualni prenos utakmice iz "Štark Arene" na Telegraf Sportu...

Posle velike pobede protiv Makabija u Tel Avivu, košarkaši Crvene zvezde pokušaće da evroligaški brejk potvrde na domaćem terenu. Protivnik će biti možda i idealan za tako nešto - Žalgiris.

Litvanska ekipa krenula je loše u sezonu, upisala je dva poraza, a nije blistala ni u nacionalnom šampionatu. Stoga, ekipa Dejana Radonjića ima veliku šansu da dođe i do drugog trijumfa u Evroligi (19.00, Sport Klub 1).

TOK UTAKMICE

* Na oko 15 minuta pred početak utakmice, može se primetiti da su tribine "Štark Arene" solidno popunjene. Očekuje se da još navijača uđe do samog početka meča.

Lajkujte našu stranicu na Facebook-u

PRE UTAKMICE

Problem za crveno-bele može da bude određena uzdrmanost posle poraza od Igokee u ABA ligi. Tim Dragana Bajića srušio je crveno-bele još jednom u Laktašima, a utisak je da je umor tada sustigao crveno-bele posle napornog tempa. Sličan raspored ih očekuje i ove sedmice, pošto posle meča sa Litvancima sledi put u Moskvu, a potom povratak u Beograd na megdan sa Cedevita Olimpijom.

Uz to, košarkaši Zvezde neće moći da računaju na Maika Cirbesa zbog bolesti, kao i kapitena Branka Lazića zbog povrede. Sa druge strane, Žalgiris nema tako velikih problema i u punom sastavu "pojuriće" na crveno-bele, a na njihovoj klupi će po prvi sedeti Jure Zdovc.

Utakmicu će suditi Huan-Karlos Garsija iz Španije, uz svoje pomoćnike Emina Mogukolča iz Turske i Roberta Viklickog iz Poljske.

(Telegraf.rs)